30 éves a Művészetek Völgye

Harmincadik alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját, a Művészetek Völgye elnevezésű eseménysorozatot 2021. július 23. és augusztus 1. között.

Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend tíz napon át várja a látogatókat koncertekkel, előadásokkal, kiállításokkal. A három gyönyörű balaton-felvidéki településen az utcák és a környező természet maga a díszlet, az épületek, intézmények pedig átalakulnak a fesztivál ideje alatt. Koncerthelyszín lesz az óvoda udvarból, galéria a tűzoltószertárból és a buszmegállóból, színház a közösségi házból, hangversenyterem a templomokból. A helyi lakosok vendéglátói a fesztiválnak, motorjai és mozgatórugói az eseményeknek.

Minden helyszínen, udvarban más hangulat és összesen közel ezernyolcszáz program várja a látogatókat. A könnyűzenei koncertek mellett, idén még nagyobb hangsúlyt kapnak az irodalmi, színházi, népzenei, komolyzenei és képzőművészeti programok, valamint az előző évek sikerén felbuzdulva még több biciklis és gyalogos túra indul. A fesztivál tíz napja alatt helyi termelők kínálják a Balaton-felvidék legfinomabb borait, házi sajtjait, lekvárjait, szörpjeit, tésztáit, mézeit.

Kertben nevelt, termesztett alapanyagokból ízes, finom házias, szívvel lélekkel elkészített helyi ételeket kóstolhatnak a fesztiválozó. A szervezők továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a zöld fejlesztésekre, repoharakkal, lebomló evőeszközökkel, szelektív hulladékgyűjtéssel terveznek, valamint egy helyszíni komposztálót is telepítenek a Völgybe.

Oszkó-Jakab Natáliával, a fesztivál igazgatójával beszélgettünk a jubiláló eseménysorozatról, a Papagenoban.

Back To Top