HAGYOMÁNYŐRZÉS, SZÍNHÁZI BEMUTATÓK ÉS JAZZ ALBUM A PAPAGENO LEGÚJABB ADÁSÁBAN

 

Szombat délelőtt 10 órakor a Papageno legújabb adásával várjuk Önöket! A műsorban interjút hallhatnak Szigeti Rékával a HON Alapítvány munkájáról; Görög Dániellel a Kodály Spicy Jazz zenekar második nagylemezéről; beszélgetünk Molnár Leventével a Verdi Traviata előadásról; valamint Schlanger Andrással az egérfogó című Agatha Cristhie krimi feldolgozásáról, amelyet a Veres1 Színház mutat be.

Lemezsorozattal tiszteleg a DECCA a 70 éve született Kocsis Zoltán emléke előtt: február 4-én jelent meg az a 26 lemezből áll sorozat, amely Kocsis Zoltán összes, a Philipsnél rögzített felvételét tartalmazza.

Hagyományaink felelevenítése, megőrzése és életben tartása a HON Alapítvány elsődleges célja, ezen belül pedig kiemelten fontos a Régen és ma elnevezésű projekt, amelynek ötletgazdája Szigeti Réka. Csapata legújabb munkája két film, amelyek a magyar zenei hagyományokon alapulnak. Szigeti Rékával beszélgetünk.

Májusban Magyarországon hangzik fel José Cura Requiem című darabja, amit a világhírű argentin tenor, karmester és zeneszerző a Falkland-szigeteki háború áldozatainak tiszteletére írt még 1984-ben. Úgy érzi, hogy művének bemutatásával teljessé válik szakmai pályafutása.

Megjelent a Kodály Spicy Jazz zenekar második nagylemeze, a Remake című album, amelyre ismét a Kodály-gyűjtések gyöngyszemeinek átdolgozásai kerültek. Görögh Dánielt, a zenekar művészeti vezetőjét kérdezzük.

Bár 60 év színpadon töltött év után Haumann Péter, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész, rendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja úgy döntött, nem lép többé a deszkákra, egy alkalommal azonban mégis visszatér – ezúttal a Pinceszínházban lesz látható.

Verdi Traviátáját a MÁV Szimfonikusok és csodálatos énekesek és a Virtuózok fiatal művészei előadásában hallgathatjuk meg február 17-én a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. Molnár Levente Liszt-díjas operaénekessel beszélgetünk az est kapcsán.

Micheller Myrtill talán legsikeresebb és legnépszerűbb formációja a francia manouche swing muzsikát játszó Myrtill és a Swinguistique. A zenekar tíz esztendős jubileumát ünnepli, defebruár 18-i estjük egyúttal lemezbemutató is lesz a Müpában.

Az egérfogó című Agatha Christie krimit sokan feldolgozták már, februárban a Veres1 Színház mutatja be Verebes Lindával, Pál Tamással, Dósa Mátyással, Krajnik Balogh Gáborral, Zorgel Enikővel, Venyige Sándorral, Molnár Gyöngyivel, Trokán Péterrel és Mohai Tamással. A rendezővel, Schlanger Andrással beszélgetünk.

PAPAGENO – Háver-Varga Mariannal
Adás: 2022.02.12.

Back To Top