Bátori Éva és Selmeczi György dalestje a BMC-ben

Bátori Éva operaénekes és Selmeczi György zeneszerző, zongoraművész közös koncertet ad a Budapest Music Centerben június 7-én.
Az est során műsoron Selmeczi György kompozíciói, de felcsendül egy Bartók mű is. „Egy előadóművész számára nincs annál felemelőbb érzés, mint amikor valaki zenét ír neki. Eljött az ideje, hogy a zeneszerzőknek visszaadjak valamit abból a mérhetetlen örömből, amelyet akkor érzek, amikor rám bízzák új műveiket.Selmeczi Györgyhöz több évtizedes mély barátság fűz.”
„Ő az én zenei „lelki társam”. Ünnep, amikor együtt muzsikálhatunk. Összeállítottunk egy műsort, mely szépséges lenyomata a Bátori-Selmeczi dalesteknek. A középpontban természetesen Bartók áll. Előtte a Fehér László – aHárom dal népi szövegekre bevezetővel –, amiért érdemes énekesnek lenni, majd – a Bartók-dalok után –  a Minutes volantes, ami talán a legjobban köt Gyurihoz.”
Végül pedig négy dalt adunk elő Orbán Györgynek abból a ciklusából, amely új időszámítást hozott a kortárs dalirodalomhoz fűződő életemben.” -mondja Bátori Éva operaénekes, érdemes és kiváló művész, akivel arról is beszélgettünk a Papagenoban, hogy mennyiben jelent más kihívást egy dalest, mint mondjuk egy opera szerep, mire helyezi itt a hangsúlyt?
Back To Top