Barokk Randevú a Gödöllői Királyi Kastélyban

A Barokk Randevú elnevezésű minifesztivál, idén már negyedik alkalommal vár mindenkit a Gödöllői Királyi Kastélyban.

A Zenei barangolások ínyenceknek alcím arra is utal, hogy a tiszta barokk műfaja mellett, a crossover is jellemzi majd a július 17-én és július 18-án hallható koncerteket: az operák, kantáták, kamarazenei művek egy modernebb korba, helyezve mutatják meg új oldalukat. 

Az előadásokon Prima Primissima- és Artisjus-díjas művészeket hallhat a közönség, többek között – a Swing à la Django zenekart, ifj. Sárközy Lajos hegedűművész zenekarát, a Sárközy Gypsy Fever-t és a Clermont Quartet. A magyarázatokkal színesített Swing me Amadeus c. előadás vezetőjeként és rendezőjeként Hábetler Andrást láthatjuk, a zeneileg és dramaturgiailag is újragondolt Bach világi kantáta, illetve az ebből készült szcenikus előadás (Bach Electro Beat) rendezőjeként Dénes Viktor fogja egymáshoz szelídíteni az elektronikus zenét, a barokkot, a rapet és az operát.

A hagyományos fesztiválokkal szemben egy olyan különleges koncertsorozatra számíthat a közönség, amelyet a szervezők és a fellépő művészek barokk és klasszikus zene iránti szeretete hívott életre, és amelynek repertoárjában az operákat, zenés színpadi előadásokat és koncerteket közérthetően, újítóan és lazán kívánják bemutatni a résztvevők.

A fesztivál alapítóját, a Swing a la Django vezetőját, Lombos Pált arról is kérdeztük a Papagenoban, hogyan indult négy évvel ezelőtt a Barokk Randevú?

Back To Top