A Zenélő Budapest 13 gyönyörű helyszínen várja közönségét

Hetedik évadát kezdte meg a Zenélő Budapest július 1-jén. Augusztus végéig ismét megtelik varázslattal a főváros 13 legszebb szabadtéri helyszíne.

Az idei évadban közel 350 ingyenes koncerten vehetünk részt, amelyeken minden korosztályt megszólítanak a fellépők gyerek-, ifjúsági-, klasszikus-, népzenei- és jazz műsoraikkal, valamint saját tervezésű közösségi hangszereik interaktív programjával. Az egyes helyszínek műsora – ahogyan azt már megszokhattuk – tökéletesen illeszkedik az adott építészeti remekművek múltjához és jelenéhez.

A 2015-ben útjára indult koncertsorozat, a világon egyedülálló módon kelti életre Budapest történelmikulturális múltját és jelenét: a Szépművészeti Múzeum, Műcsarnok, Nemzeti Múzeum oszlopcsarnokai, a Bazilika előtti harangállvány, a Várkert Bazár több pontja, a Margitszigeti Zenélő Kút és a nemrégiben gyönyörűen felújított Orczy-park adnak helyet az izgalmas előadásoknak. Az idei évad újdonságaként a Zenélő Budapest programjait heti rendszerességgel kíséri a Papageno blogján egy cikksorozat, amely a koncertek és zenei események helyszíneit és a zenéhez való kötődésüket mutatja be. A magyar romantika operái, rokokó női vonósnégyes, szaxofon együttes, harangjáték, klasszikusok jazz feldolgozásban, huszárruhás rézfúvósok, erdélyi népzenei együttes és összművészeti performanszok és még számos különleges élmény vár mindenkit a hét minden napján, a Zenélő Budapest 20 perces minikoncertjeiken. Götz Nándort, a fesztivál művészeti vezetőjét arról is kérdeztük a Papagenoban, a gyerekeket hogyan lehet bekapcsolni az interaktív zenés játszótéren a programokba?

forrás: http://zenelobudapest.hu/

Back To Top