A SZÖKÖTT TIGRISTŐL A MESEBOLT ÉS ARANYECSET KIÁLLÍTÁSIG A PAPAGENOBAN

 

Szombaton délelőtt a Papageno legújabb adásával jelentkezünk. Benne interjút hallhatnak Bendl Vera íróval gyermekkönyveiről, Szeifert Natália íróval a Posztolj verset az utcára! megmozdulásról, Marosi Eszter művészettörténésszel a Mesebolt és Aranyecset című kiállításról, valamint Valló Péter rendezővel a Barátom, Harvey című darabról. Tartsanak velünk, a műsorvezető, Háver-Varga Mariann várja Önöket 10 órakor!

 

Az Eleven Tavasz zenei és művészeti programjaira írtak ki pályázatot a szervezők. Idén is egyedi kortárs alkotásokkal, köztéri installációval, valamint különleges alkotóműhelyekkel, zenei programokkal, családi workshopokkal és gasztronómiai ínyencségekkel várja a látogatókat az Eleven Tavasz.

Sanel, a legbátrabb galamblány, Berci nem megy iskolába, Mihályi Csongor és az időgyurma, A galamb, aki megette az időgyurmát és a Matyi tigrissel álmodik című könyvek mind gyerekeknek szólnak, gyerekekről. De nemcsak ez a közös bennük, hanem az is, hogy Bendl Vera a szerző. Vele beszélgetünk.

Öt ősbemutatóval ünnepli 20 éves fennállását a Spinoza Színház. Magyarország egyik első magánszínháza az év hátralévő részében jubileumi programsorozattal várja az érdeklődőket, amelyet egy Robert Capa életéből készült drámával és ingyenes utcai örömzenével indít útjára.

A Posztolj verset az utcára! megmozdulás egy világraszóló költészeti akció a magyar költészet napján, József Attila születésnapján, április 11-én.  A szervezővel, Szeifert Natália íróval beszélgetünk.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében megvalósuló második Freeszemle hat napja során független filmesek alkotásai, a Freeszfe hallgatóinak színházi előadásai tekinthetők meg, de lesznek beszélgetések, egyetemi előadások, találkozók civil szervezetekkel, és nem marad el a jótékonysági aukció sem.

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és az Iparművészeti Múzeum szervezésében április 17-ig látható a Mesebolt és Aranyecset című kiállítás. A tárlat az Art déco egyik legfontosabb magyar mestere, Lukáts Kató grafikusművész motívumvilágát, stílusát, technikáját mutatja be számos ismert alkotásán keresztül. A tárlat egyik kurátorával, Marosi Eszter művészettörténésszel beszélgetünk.

Mozart összes vonósnégyese megszólal a Budapest Kvartett Hétvégén április 8–10. között a Nádor Teremben.

A Barátom, Harvey című Mary Chase mű új, vígszínházi változatát Valló Péter rendezésében április 9-én mutatja be a teátrum. A főszerepeket Rudolf Péter, Balázsovits Edit, Szilágyi Csenge, Brasch Bence, Kőszegi Ákos és Fesztbaum Béla játsszák. Valló Péterrel beszélgetünk.

PAPAGENO – Háver Varga Mariann-nal
Adás: 2022.04.02.

Back To Top