A Szkéné Színház nyári alkotótábort hirdet középiskolásoknak

A Szkéné Színház, történetében először, nyári alkotótábort hirdet középiskolások számára.

A Szkéné előadásai nemcsak a felnőttek világába illeszkednek, a középiskolás korosztály számára is rendelkezésre áll egy izgalmas színházi program, amely a színházi élmény befogadását három egymással összefüggő szakaszra bontva teszik gazdagabbá.

A Szemerédi Fanni, Hodászi Ádám és Szivák-Tóth Viktor vezette Rakpart3 műhely foglalkozásainak alapja a játék, a vita, a beszélgetés és a közös gondolkodás. A sokszínű, komplex foglalkozások több eszközzel is segítik és új síkra terelik a nézőkkel történő tudatos kapcsolatépítést: a középiskolásoknak szóló Mindenki.ért színház- és drámapedagógiai program mellett az egy-egy előadáshoz kapcsolt, témaközpontú DumaPart, a fiatal kritikusokat, szövegalkotókat támogató Íróműhely is pozitív visszajelzéseket kapott. Emellett, idén nyáron várja a gyerekeket Szkéné Színház közösségi és ifjúsági műhelye.

A színház 50 éves történetében ez az első alkalom, amikor nyári alkotótábort hirdet középiskolások számára, mégpedig 13 és 18 között, a Szkénében. Bár lassan betelnek a helyek, még van lehetőség néhány fiatalnak, hogy jelentkezzen a táborra. (további információk: szemeredei.fanni@szkene.hu és www.szkene.hu)

Szivák-Tóth Viktort, a Szkéné ifjúsági és közösségi műhelye szakmai vezetőjét arról is kérdeztük a Papagenoban, mi hívta életre az augusztusi tábort és hogyan érzékelik a középiskolások pandémia okozta testi-lelki állapotát?

Back To Top