A SLOWXMAS-TŐL BEETHOVEN ÖSSZES CSELLÓ ÉS ZONGORA SZONÁTÁJÁIG A PAPAGENOBAN

 

A Papageno Klasszik szombat délelőtt 10 órától ismét jelentkezik H. Varga Mariannal. A műsorban interjút hallhatnak Alt Andreával, Balázs Katával, Mohácsi Árpáddal és Szabó Ildikóval. 

 

Új költészeti díjat alapított a tavaly elhunyt költő, Bertók László emlékére fia és a Jelenkor Alapítvány. Az első Bertók László-díjat Parti Nagy Lajos vette át a pécsi Kodály Központban december 6-án, Bertók László születésnapján.

A Független Iparművészeti Kortárs Szalon december 11–12-én Budapesten, a Károlyi-palotában közel 70 kiállító művész részvételével szervez kiállítást és vásárt, amely sok szempontból unikálisnak ígérkezik. Erről is kérdezzük a FIKSZ alapítóját és az esemény főszervezőjét, Alt Andreát.

Egy tizenéves fiú viszontagságait követhetjük végig a Soharóza és a Jónás Vera Experiment közös, A nyolcas sáv című lemezén.

Szabó Ildikó csellóművész és Lajkó István zongoraművész nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy december 15-én és 16-án előadják Beethoven összes csellóra és zongorára írt művet az Uránia Filmszínház Dísztermében. Erről beszélgetünk Szabó Ildikóval.

A Naxos Kiadó gondozásában jelent meg Ránki Fülöp zongoraművész új lemeze, amelyre Bartók Béla négy művét rögzítette.

A SlowXmas a nyugodt, elcsendesedő, a műtárgyakat a maguk szépségében megcsodáló programsorozatra helyezi a hangsúlyt. Idén már negyedik alkalommal fognak össze Budapest ikonikus utcái, hogy a karácsonyi rohanás helyett megmutassák az advent igazi jelentését. Balázs Katát, az Art&Antique Street menedzserét arról is kérdezzük, milyen programokat kínál az idei SlowXmas?

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat legújabb epizódja december 16-tól érkezik a mozikba, és Salvador Dalí születésétől a szürrealista mozgalomhoz való csatlakozásig, 1904-től 1929-ig tartó korszakára fókuszál.

Mohácsi Árpád költő, író, műfordító Párizsi befutó című regénye a rendszerváltástól napjainkig a felnőttkor küszöbén álló Géza, Dóri, Gabi, Bella, Jutocsa, Sanyi és az egy generációval idősebb Piri néni történetén keresztül mutatja meg, hogyan éltek a rendszerváltás előtt és hogyan alakult a sorsuk azóta. A regényről a szerzővel, Mohácsi Árpáddal beszélgetünk.

Műsor: Papageno
Kezdés: Szombat 10:00
Műsorvezető: H. Varga Mariann

Back To Top