A Papagenoban Tallós Rita és az Anyatigrisek

2020 végén, az első online debütáló magyar musicalként mutatkozott be az eSzínház felületén Tallós Rita rendezésében az Anyatigrisek.

 

A színész- rendező nevéhez olyan előadások fűződnek, mint az Anyád kínja a Royal Orfeumban, a Naptárlányok a Pesti Magyar Színházban, és a Menopauza a Játékszínben.

A Liliom Produkció Női Színház első előadásaként színre vitt Anyatigrisek egy ízig-vérig női előadás – ahogyan a társulat mottója is szól: Nők, nőkről, nem csak nőknek! A Barbinek Paula, Sajgál Erika, Tallós Rita és Révész Viktória által alapított vállalkozás célja, új megközelítésben láttatni a női lélek rejtelmeit és előadásaik segítségével elérni, hogy a nők nyíltabban beszéljenek az őket foglalkoztató dolgokról, olykor tabukról is. A Liliom Produkció, mint női színház brand tehát, kifejezetten nőket érintő témákat dolgoz fel, s mint ilyen, abszolút egyedülálló a világon.

Az Anyatigrisek egyébként Sue Fabisch darabja, aki díjnyertes dalszerző, író, Motherhood the Musical című darabja pedig, már több mint tíz éve fut folyamatosan teltházzal. Az előadás dalai elnyerték a Radio Disney díját. Emellett, Sue saját szerzeményeiből álló albuma bekerült a Billboard Magazine Comedy Chart első 10 helyére. A darab zeneszerzője  Johnny Rodgers, nemzetközileg elismert énekes-dalszerző, Broadway veterán, az amerikai zene nagykövete.

Tallós Ritával a Papageno Klasszikban beszélgettünk: 

 

Back To Top