A Papagenoban az Impróka Improvizációs Színház

Az Improvizációs színház február 13-án egy kicsit már a tavaszra készül Egy szó, mint száz című online eseményével.

Improvizációval foglalkozni számukra életszemlélet, ami egyet jelent a felszabadultsággal, az együttműködéssel és a komfortzónánk folyamatos tágításával. Abban hisznek, hogy ez a szemlélet minden ember életéhez hozzá tud tenni, ezért előadásaikon és tréningjeiken az improvizációé, a játékosságé a főszerep.

Szabó Szontágh Luca az Impróka művészeti vezetője és trénere, a Dreampro és a Hero in the Crowd című improvizációs színházi előadások megálmodója. Megjárta New Yorkot, Berlint és Bécset is, hogy nemzetközileg is széles palettán mozogjon az imprótudása. Egyébként angolt oktat, valamint improvizációt, többek között a Snétberger Tehetségközpontban, ahol zenében tehetséges, hátrányos helyzetű gyerekeknek segít a fejlődésben improvizációs technikákkal.

Szabó-Szontágh Luca  

Rengeteget utazik, bejárta például Új-Zélandot, Kolumbiát, legutóbb pedig a Balkánon töltött két hetet. Szabó-Szontágh Lucával arról is beszélgettünk a Papagenoban, hogy valójában mit takar az improvizációs készség, miért érdemes fejleszteni, hogyan lehet gyerekeknél és a felnőtt világban használni?

 

Back To Top