A LUDWIG MÚZEUM LEGÚJABB KIÁLLÍTÁSÁTÓL A REDŐNY CÍMŰ DRÁMA BEMUTATÓJÁIG A PAPAGENOBAN

 

A Papageno legújabb adásában a műsorvezető Háver-Varga Mariann beszélget Fabényi Júliával, a Ludwig Múzeum új kiállításáról, Tarjányi Tamással, a Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivál programjáról, László Lilivel az Orlai Produkció új bemutatójáról és Tornyai Péterrel egy különleges ősbemutatóról. Tartsanak velünk szombaton 10 órakor!

Megnyílt a jelentkezés az ötödik Marton Éva Nemzetközi Énekversenyre. Április 25-ig várja fiatal énekesek jelentkezését a szervező Zeneakadémia a szeptember elején megrendezendő, 70 000 euró összdíjazású megmérettetésre, amelyen idén is előadnak Liszt-dalt a versenyzők.

Frey Krisztián a hatvanas évekbeli magyar neoavantgárd képzőművészet egyik kiemelkedő képviselője és a nemzetközi computer art korai svájci úttörője. Nagyszabású életműkiállításával régi adósságát törleszti a múzeum. A január 21-én nyílt és március 20-ig nyitva tartó kiállítás kapcsán dr. Fabényi Júlia művészettörténésszel, a Ludwig Múzeum igazgatójával beszélgetünk.

Február 1-jéig küldhetők jelölések a Cziffra György Fesztivál díjaira, amelyekkel pályájuk elején álló fiatal zenei tehetségeket, valamint a legnagyobb kulturális értékeket felmutató emberi teljesítményeket ismerik el.

Elindult a kedvezményes jelentkezés a 2022-es Crescendo Nyári Akadémia és Fesztiválra. A nemzetközi klasszikus zenei rendezvényre 18. alkalommal kerül sor, mégpedig július 20-tól augusztus 1-ig a Tisza és a Bodrog festői találkozásánál, Tokajban. Tarjányi Tamással, a Crescendo Nyári Akadémia művészeti igazgatójával beszélgetünk az idei programokról.

Több tucat ismert színész és a szinkronszakmában dolgozó neves szakember közreműködésével készül a Magyar hangja… című egészestés dokumentumfilm, amely méltó tisztelgés kíván lenni a legendás magyar szinkron előtt.

Maros András író, drámaíró kilenc prózakötetén kívül több száz irodalmi publikációja jelent meg folyóiratokban, heti- és napilapokban. Drámáiból országszerte születtek előadások – ezek közül néhány a Nyílt Fórum programból nőtte ki magát. Ilyen a Redőny című dráma is, amelyet az Orlai Produkció mutat be február 25-én. A darab főhősével, az Évát alakító László Lilivel beszélgetünk.

A velencei filmfesztivál nyitófilmje, Pedro Almodóvar Párhuzamos anyák című legújabb alkotása január 27-től látható hazai mozikban.

Horváth Balázs, Tornyai Péter és Balogh Máté – három fiatal zeneszerző teremti újjá Bach Kunst der fuge című művét. Az ősbemutatónak a Zeneakadémia ad otthont január 30-án. Az est kapcsán Tornyai Péterrel beszélgetünk.

Műsor: Papageno
Adás: 2022.01.22.
Műsorvezető: Háver-Varga Mariann

Back To Top