A KABUKI-SZÍNHÁZTÓL A KODÁLY ZOLTÁN NEMZETKÖZI ZENEI VERSENYIG A PAPAGENOBAN

 

A Papageno szombati adásában interjút hallhatnak Cseh Dáviddal a kabuki-színház varázslatos világáról,  Dóka Péterrel a Móra 70+ rendezvényről, Péteri Lillával a Tizenhét hattyúk című darabról, és Zsoldos Dáviddal a Kodály Zoltán Nemzetközi Zenei Versenyről. Tartsanak velünk délelőtt 10 órától!

 

Az Országos Széchényi Könyvtár digitalizáló központját február 11-én átadták, s ezzel egyidejűleg kezdetét vette a Könyvtár és Haydneum hatalmas jelentőségű együttműködése.

Móra70+ – A gyerekirodalom felnőtté válásának történetei szakértőknek és rajongóknak címmel február 24-én és 25-én a B32 Galéria és Kultúrtérbe várja a közönséget a Móra Kiadó. Erről beszélgetünk a kiadó főszerkesztőjével, Dóka Péterrel.

Többek között Kersten McCall, az amszterdami Contertgebouw szólófuvolistája lesz az idei Budapesti Fuvola Akadémia sztárvendége, amelyre március 14-és és 15-én kerül sor a Budapest Music Centerben.

Kiugróan nagy nemzetközi érdeklődéssel zárult a nevezés az első Kodály Zoltán Nemzetközi Zenei Versenyre, amelyet június 17–26. között rendeznek meg Debrecenben. A versenyt szervező Jeunesses Musicales elnökével, Zsoldos Dáviddal beszélgetünk.

A folklór, a cigány folklór tele van szebbnél szebb, bár fájdalmas énekekkel, amelyek segítenek dalba önteni a hiányt, a búcsút, a fájdalmat, ezáltal gyógyítják a lelket. El nem múló címmel ezt a fajta életérzést, a halál misztériumát, ugyanakkor az élet szenvedélyes örömét és az elmúlással való szembenézést jelenítik majd meg a színpadon a Duna Táncműhely táncosai március 1-jén a Nemzeti Táncszínházban.

A Pesti Magyar Színház nemrég mutatta be Cserhalmi György rendezésében Csokonai Lili (Esterházy Péter) Tizenhét hattyúk című monodrámáját a Sinkovits Imre Színpadon. A Lilit alakító Péteri Lilla színművésszel beszélgetünk.

Adj hangot a némafilmnek! címmel ismét Némafilmhez filmzenét! pályázatot hirdet a Művészetek Völgye Fesztivál és a Nemzeti Filmintézet.

A kabuki-színház varázslatos világa címmel február 23-án a Cinema Kabuki filmfesztivál társeseményeként kapcsolódhatunk egy izgalmas webináriumhoz, a Japán Alapítvány Budapest szervezésében. Az esemény előadója Duró Győző,dramaturg, a budapesti Katona József Színház alapító tagja, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Látványtervező Tanszékének tanára, egyetemi docens. Beszélgetőpartnere és egyben az est moderátora Cseh Dávid dramaturg, esztéta és fordító, akivel a kabukiról beszélgetünk a Papagenoban.

PAPAGENO – Háver-Varga Mariannal
Adás: 2022.02.19.

Back To Top