A 20 ÉVES SPINOZA SZÍNHÁZTÓL A MEGÚJULT OPERAHÁZIG A PAPAGENOBAN

 

Szombaton délelőtt a Papageno legújabb adásával jelentkezünk. Benne interjút hallhatnak Ódor Kristóffal a Capa, a világhírű fotós című előadásról, Farkas Gáborral a Bécsi esték című most megjelent lemezéről, Dinyés Dániellel a Szegedi Nemzeti Színház új bemutatójáról, és Ókovács Szilveszterrel a megújult Operaházról. A műsorvezető, Háver-Varga Mariann várja Önöket 10 órakor!

 

Fiatal művészek, kreatív szakemberek nemzetközi láthatóságát segíti a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem legújabb együttműködése. Az Európai Unió programja, a Kreatív Európa támogatásával a pályakezdő alkotók elsajátíthatják azokat az új készségeket és technológiákat, amelyek használata elengedhetetlen a határokon átívelő sikerhez.

A fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Spinoza Színház Robert Capa életéből készült drámával indítja jubileumi programsorozatát március 26-án. A Capa, a világhírű fotós című előadás célja, hogy közelebb hozzá hozzánk a fotó történetét, a modern fotográfia kialakulást, a haditudósítás rejtelmeit, de leginkább Capa különös életútját. A Capa-t alakító Ódor Kristóffal beszélgetünk.

A sikerhez vezető út sokféle lehet, ugyanakkor vannak olyan gondolkodási és cselekvési minták, amelyekkel könnyebben rá lehet lépni. A Poket és a Telekom együttműködésében megjelenő, Üzeneted érkezett című zsebkönyv 31 elismert nő inspiráló gondolataival segít abban, hogy elégedettebbek legyünk az életünkkel.

Bécsi esték címmel megjelent Farkas Gábor Liszt-díjas zongoraművész új lemeze. Az új anyagról Farkas Gáborral beszélgetünk.

Egy év kihagyás után, március 24-én ismét megrendezik az Piano Dayt, a zongora nemzetközi ünnepét. A koncerteknek ezúttal az A38 Hajó ad otthont.

A Szegedi Nemzeti Színház április 8-án mutatja be Donizetti Stuart Mária című operáját koncertszerű előadásban, két részben, olasz nyelven. Dinyés Dániellel, a Szegedi Nemzeti Színház zenei vezetőjét kérdezzük.

In Search of Humanity címmel látható Aj Vej-vej retrospektív kiállítása március 16-tól a bécsi Albertina Modernben. A tárlat több mint negyven évet ölel fel, és a művész minden korszakából bemutat mérföldkőnek számító alkotásokat.

A Magyar Állami Operaház öt év után, március 12-én ismét megnyitotta kapuit a közönség előtt. Ókovács Szilveszterrel, az Operaház főigazgatójával beszélgetünk.

PAPAGENO – Háver-Varga Mariannal
Adás: 2022.03.19.

Back To Top