17. VeszprémFest magyar művészekkel

Augusztus 17-21 között ismét VeszprémFest, amely az opera, a jazz, a klasszikus zene, a világzene, és a popzene területéről hozza Veszprémbe évről évre – idén immár 17. alkalommal – a műfajok legjobbjait, és vonzza mindezzel a városba ezen műfajok rajongóit.

Tom Jones mellett, idén kizárólag hazai művészek lépnek színpadra! A Jazz+Az és a VeszprémFest Classic koncertek mellett jön az LGT sztárjaival színpadra lépő Zenevonat és a 25 éves jubileumát ünneplő Cotton Club Singers.

„2002 nyarának egy kellemes délutánján, a város egy lugasos kerthelyiségében fröccsözgetve egy zenész barátom mesélte, hogy látta Pavarottit Ausztriában egy nagyjából ezer fős székesegyházban énekelni. Még meg is lepődött, hogy a Mester ilyen kis helyeken is fellép. Nem túlzás, ez volt az utolsó csepp a pohárban.”

„Ekkor már érett, és egyre határozottabban körvonalazódott a gondolat, hogy a Szentháromság tér, a veszprémi vár főtere valójában egy barokk amfiteátrum, ami szinte kiált a nemzetközi színvonalú zenei és színpadi produkciókért. Így hát magunk között “Pavarotti Veszprémben” lett a munkacíme az ötletünket megfogalmazó pár oldalas dolgozatnak.”

„Nem feltétlenül azért, hogy a modenai maestro-t invitáljuk meg egy veszprémi koncertre – bár az osztrák példa okán ez sem tűnt eretnek gondolatnak – hanem azért, hogy jól érzékeltesse ötletünk távolba mutató dimenzióit. Mindez tehát már csírázó állapotában is messze túlnyúlott a város határain.” – mondja Mészáros Zoltán fesztiváligazgató, akitől azt is kérdeztük a Papagenoban, hogy melyek voltak a legnagyobb változtatást, de legalábbis átgondolást igénylő dolgok a 17. VeszprémFest kapcsán és miért döntöttek úgy, hogy idén alapvetően magyar fellépőket kérnek fel? 

Back To Top