Papageno, benne Hód Adrienn, Makovecz Anna és Lehoczky Zsuzsa

85994 nagyerdeistadionfotothalertamas3

A Papageno Klasszik ma délelőtti adásában, számos érdekesség mellett, hallhatnak interjút Hód Adrienn koreográfussal, Makovecz Anna festőművésszel és Lehoczky Zsuzsával, a Nemzet Színészével. Várja hallgatóit a szerkesztő Kádár-Csoboth Judit, Zólyomi Dániel technikus és a műsorvezető Háver-Varga Mariann, a következő témákkal: 

Nem mindennapi környezetben, a Nagyerdei Stadion gyepéről követhetik a nézők a DESZKA Fesztivál előadásait. 

85994 nagyerdeistadionfotothalertamas3

A Hód Adrienn vezette Hodworks kortárstánc társulat meghívást kapott a 2021-es Velencei Biennálé Színházi Fesztiváljára. Hód Adrienn vezető koreográfussal beszélgetünk.

Mészöly Miklós születésének centenáriumát a Libri Könyvesboltok és a Jelenkor Kiadó 10 ezer ajándék könyvvel ünnepli. Az évfordulóra Nem felelt meg neki címmel állítottak össze egy novelláskötetet az író elbeszéléseiből, amely diákigazolvány ellenében a könyvesboltokban vehető át.

Négy évszak – Természetmegfigyelés az év körforgásában címmel nyílt meg május 19-én Makovecz Anna festőművész tárlata, akivel ma a Papagenoban beszélgetünk. 

Egy több mint százéves, feltehetően bécsi gyártmányú gramofont mutat be a nagyközönségnek a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum. A hanglejásztó készülék felajánlásként került a közgyűjteménybe, és több hónapos munkával restaurálták.

gramofon2 e1621114395510 696x392

Megjelent Bozó Péter Fejezetek Jacques Offenbach budapesti fogadtatásának történetéből című kötetete a Rózsavölgyi és Társa Kiadó gondozásában.

Lehoczky Zsuzsa Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló Művészt választották a Nemzet Színészei közé május 11-én. Lehoczky Zsuzsával készült interjúnkat két részketben hallhatják a mai műsorban. 

Back To Top