Papageno, benne az UNICEF, a Capa Központ, a FlamenCorazonArte, és a Denevér

Papageno Klasszik ma délelőtt, Kádár-Csoboth Judit szerkesztő, Zólyomi Dániel technikus és a műsorvezetú Háver-Varga Mariann várja halltóit 10 és 12 óra között, a következő témákkal:

Liszt Ferenc Koronázási miséje hangzik el a fennállásának 70. évfordulóját ünneplő Magyar Rádió Énekkara május 9-i hangversenyén. A koncertet 19.30-tól élőben közvetíti a Bartók Rádió, május 12-én 21 órától pedig az M5 kulturális csatornán felvételről lesz látható.

Az UNICEF Magyarország összefogott Berg Judit írónővel és ismert mesefiguráival, a két kis dínóval, akik útra kelnek és bemutatják a magyar gyerekek és szüleik számára a távoli országokban élő gyerekek hétköznapjait. Az UNICEF Magyarország kommunikációs osztályvezetőjével, Balázs Katával beszélgetünk.

Gyereknap alkalmából megnyitja kapuit a Budapest Bábszínház május 29-én és 30-án, amikor két különleges előadását is műsorra tűzi a teátrum.

A Capa Központ új kiállításokkal nyitja meg kiállítótereit hat hónap szünet után. A nagy kiállítótérben pedig egy egészen különleges és nagyon időszerű tárlat várja a látogatókat. Nyolc kortárs fotográfus Gyógyír című tárlatáról beszélgetünk a kurátorral, Gellér Judittal.

Tizenkét ikonikus budapesti modern épületet gondol újra Othernity – Modern örökségünk újrakondicionálása címmel a május 22-én megnyíló 17. Velencei Építészeti Biennále magyar pavilonjának kiállítása.

Különleges utazásra hívja az érdeklődőket a zene, a tánc és a szenvedélyek varázslata segítségével május 29-én a FlamenCorazonArte Táncszínház Caminos című előadásával, Pirók Zsófia flamenco táncművész vezetésével, akit a flamencoról és a közelgő táncszínházi előadásról is kérdezünk. 

A világ egyik legjobb zenekara, a Chamber Orchestra of Europe veszi át 2022-től a rezidens zenekar szerepét a kismartoni Esterházy-kastélyban.

Egyedülálló látványvilággal érkezik Tóth Krisztina Denevér című darabjának ősbemutatója május 12-én a 3K – Kaszásdűlői Kulturális Központba. Dicső Dániellel, a darab rendezőjével beszélgetünk.

Back To Top