OTTHON, PITÉK, NAPSÜTÉS

Kerek Brigittával beszélgetünk új könyvéről és az „egészséges hedonizmusról”

Egy finom pite bármelyik évszakban megkoronázhatja a napunkat, megédesítheti a családi együttlét pillanatait, lenyűgözheti a barátokat. Titka a gondosan összeállított tészta, a kreatívan variálható töltelék, no meg a szív és a lélek, amivel készítik. Az Otthon, piték, napsütés bemutatóját két hete a margitszigeti Danubius Grand Hotelben tartották.

Kerek Brigi új pités könyve izgalmas, a szerző tippjeivel fűszerezett recepteket ajánl a friss tavaszi változatoktól a könnyű nyári ínyencségeken keresztül a melengető őszi és egyszerűen összeállítható téli finomságokig.

Kipróbálhatjuk, mi sül ki a fanyar rebarbara és az édes eper párosításából, mi a titka a jó sárgabarackos-joghurtos galette-nek és a nagyi almás pitéjének, milyen ízélményt nyújt a sütőtökös quiche kecskesajttal megfejelve, vagy hogyan bolondítja meg egy kis forralt bor, netán rozépezsgő a tölteléket.

A gazdagon illusztrált könyv tálcán kínálja nekünk az alap pitetészták elkészítésének fortélyait, figyelemmel a nemzetközi gasztronómiai palettára, de praktikus tanácsokat kapunk ahhoz is, hogy milyen konyhai eszközöket célszerű választani egy pite sikeres elkészítéséhez.

A könyv végén kisokos segít eligazodni a különböző nemzetek inspiráló variációi között: vajon mi a különbség az édes kis francia tarte, a forró amerikai pie és a vagány olasz crostata között.

 

Vendégünk: Kerek Brigitta rendezvényszervező, író

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.07.18.

Back To Top