ÖSSZMŰVÉSZET A PAPAGENO KLASSZIKBAN

A Papageno és a Klasszik Rádió közös, november 5-én hallható magazin műsorában interjút hallhattak Farkas Róberttel, Klem Viktorral, Stachó Lászlóval és Sardar Tagirovskyval.

MÁV Szimfonikusok koncertjei

Bérletes, gyermekeknek szánt és fiatal felnőtteknek szóló koncertsorozatok mellett számos egyedi hangversenyt hirdetett meg a MÁV Szimfonikus Zenekar. Folytatják fiatal szerzők és előadók bemutatását, valamint workshopokat és mesterkurzust is szerveznek. Mindezekről Farkas Róbert, a MÁV Szimfonikus Zenekar vezető karmestere mesél.

A nagybőgő monodráma

A nagybőgő című monodráma egy közvetlen beszélgetés a zenész és a néző között. A nagybőgős őszintén vall életéről, szerelméről, a zenéhez, társadalomhoz fűződő viszonyáról, gyengeségeiről, vagy éppen játszik a hangszerén. Radnai Márk rendezésének zenész főhőse Klem Viktor, akit ebben a szerepben november 18-án a 3K Kaszásdűlői Művelődési Központban láthatunk.

Textúra 2022

Záróra után is lehet majd kószálni a Magyar Nemzeti Galéria tereiben, hiszen novemberben esténként immár hetedik alkalommal költözik be falai közé a képzőművészetet, irodalmat és színházat izgalmasan ötvöző Textúra. Az összművészeti sorozat koncepciója változatlan: a múzeum felkérésére egy-egy alkotásból inspirációt merítve nyolc kiemelkedő kortárs szerző írt szöveget, amelyet színművészek tolmácsolnak a művek előtt közvetlenül. A Textúrát 2022-ben a nemzetközi hírű Sardar Tagirovsky rendezi, aki munkáiban a képzőművészet mellett a pszichológia és a mozgásművészet kapcsolódásait, illetve a zenei, a rituális és a filmes elemek egymásra hatásait keresi.

A zongoraművész Bartók

„A könyv egy, a közelmúltban kibontakozott muzikológiai irányzat, a zenei előadóművészet-történet komplex feltárásának vonulatába illeszkedő munka, amely mind a kutatás mélysége, mind interdiszciplinaritása okán a magyar zenetudományban úttörő jelentőségű” – írja Somfai László zenetörténész ajánlója A zongoraművész Bartók. Modellek és ideálok címmel megjelent kötetről, amelynek szerzője, Stachó László, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem oktatója a 77 éve szeptember 26-án elhunyt Bartók Béla előadóművészi modelljeit és ideáljait részletezi.

A sok zenei csemegével szolgáló műsor minden szombat reggel 10-től 12-ig hallható a Klasszik Rádió 92.1-en, ismétlésére vasárnap este nyolc órától kerül sor. Az interjúk megtalálhatók a Papageno Klasszik blogban is.

 

Adás: 2022.11.05. 10.00 óra

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top