O/ENCIA MONA DANIVAL

 

A Hangjelek című rovat vendége Mona Dániel zenetörténész, aki több más ismeretterjesztő sorozat mellett az Opera munkatársa hosszú évek óta. Rá vár a feladat, hogy minden tapasztalatát, az Opera jelmezeit, kellékeit és művészeit összeszedve bemutassa, mi minden van ebben a műfajban a zenén kívül – természetesen mindezt sok jó zenével.

Mona Dániel zenetörténész 2021 őszén az Operában is elindította saját sorozatát O/ENCIA Mona Danival címmel, amelyben az Opera zene-, ének- és táncművészei közreműködnek. Szerémi Nórával arról is beszélgetnek, hogy a soron következő, március 13-i eseményen milyen témát hoz a gyerekeknek, és arról is, miért fontos, hogy a zenei nevelés minél fiatalabb korban elkezdődjön.

Mesék és zenék mindenen túlról

Elemeire szedni az operát, és közben jól szórakozni? Miért is ne?! A Magyar Állami Operaház új gyermeksorozata megvizsgálja, mit is jelent az, hogy az opera összművészeti műfaj. Az egymást kiegészítő, de egymásra nem épülő, külön-külön témákat körüljáró matinékon a zenén túl terítékre kerül a szöveg, a díszlet, a jelmez, valamint a rendező, a karmester, a kórus és a táncosok is. Mona Dániel zenetörténész, több más ismeretterjesztő sorozatot is visz, ugyanakkor az Opera munkatársa hosszú évek óta. Rá vár a feladat, hogy minden tapasztalatát, az Opera jelmezeit, kellékeit és művészeit összeszedve bemutassa, mi minden van ebben a műfajban a zenén kívül – természetesen mindezt sok jó zenével. Közreműködnek az Opera zene-, ének- és táncművészei.

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.03.02.

Back To Top