TÚL A 200. ELŐADÁSON A TELEFONDOKTOR A THÁLIA SZÍNHÁZBAN

 

A Reggeli Express vendége szerdán Göttinger Pál színházi rendező, akivel a Telefondoktor című darabról beszélgetünk, amely idén még 2 alkalommal lesz látható.

Több mint tíz éve volt a bemutatója Szabó Borbála Telefondoktor című bohózatának Göttinger Pállal a címszerepben.

A Telefondoktor nem csak Göttinger Pál Junior Príma díjas rendező első színpadi szerepe, de Orosz Dénes első színházi rendezése is volt tíz évvel ezelőtt. Az előadás azóta is töretlen siker, november 20-án pedig 200. alkalommal vitték színpadra.

Göttinger Pál a darab egyedüli szereplője, aki már több mint tíz éve bizonyítja, hogy képes hosszútávon lekötni a nézők figyelmét ezzel a monodrámával, melyben a szórakoztatás mellett társadalmi jelenségekre is próbálja felhívni a figyelmet.

A hazudós nőgyógyász szerepébe bújva. Göttinger Pál már a 200. alkalommal szórakoztatta novemberben a nagyérdeműt a Thália Színházban. Mindenki hazudik, ezt a kétezres évek szarkasztikus orvosa, Doktor House már megtanította.

Békés Dénes egy harmincas éveiben járó sikeres nőgyógyász, aki véletlenül bezárja magát a rendelőjébe. Másoknak ez egy hétköznapi probléma lenne, de emberünk egyszerre próbál megfelelni akaratos feleségének és határozott értékeket valló édesanyjának, miközben apaként és orvosként próbál helyt állni, elkerülve a konfrontációt. Mivel nem először kerül hasonló szituációba, útjára engedi a hazugság-lavinát, mert bár nem mer igazat mondani, valahogy próbál kiszabadulni a „fogságból”. Ám füllentései a rendelőn kívül önálló életre kelnek és egyre elkeseredettebben próbálja helyrehozni a helyrehozhatatlant.

Műsor: Nyitány
Adás: 2021.12.15.
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top