SWING MINIFESZTIVÁL ÉS KÖRNYEZETTUDATOS ESKÜVŐ A KEDDI NYITÁNYBAN

 

A keddi Nyitány vendége Lombos Pál, a Swing á la Django zenekar vezetője és bőgőse, akit a Swing Minifesztiválról kérdezünk. A Klasszik Portré vendége Fazekas Gergely zenetörténész, aki elárulja, hogyan lehet a fiatalokkal is megszerettetni a klasszikus zenét. A Premium es Terra rovatban pedig a legújabb esküvői trendről, a Green weddingről beszélget Madarász Zsuzsi esküvőszervezővel Szerémi Nóra. Tartsanak velünk minden hétköznap reggel 7-től!

ESTI-PESTI SWING A KOBUCIBAN

Különleges esti-pesti swing koncertre hív két nagyszerű zenekar, a Stereo Swing és a Swing Á la Django – Budán. Június 15-én a Kobuciban Swing Minifesztivált tart a hazai könnyűzenei élet két kiváló swing stílusban alkotó zenekara. Amíg a Stereo Swing az electro-swing képviseltében ötvözi az elektronikus zenét a hagyományos századeleji dallamokkal, addig a Swing Á la Django a magyar autentikus folklór zene, a francia manouche swing és a sanzonok világában egyedülálló. A Reggeli Expresszben a különleges swing koncertről Lombos Pállal, a Swing á la Django zenekar vezetőjével és bőgősével beszélget Szerémi Nóra.

FAZEKAS GERGELY ZENETÖRTÉNÉSZ A KLASSZIK PORTRÉ VENDÉGE

Bár Fazekas Gergely zenetörténész orvos családba született, klasszikus zene iránti elköteleződése 14 éves korában – majdhogynem az egyik pillanatról a másikra dőlt el -az addig pop zenét hallgató, és rock zenekarban játszó Fazekas Gergely onnantól kezdve tudta, hogy ezzel van dolga – ha már zenész nem lesz belőle. Először filozófia szakon kezdte az egyetemet, amit zenetörténész szakon folytatott, és végül azt is fejezte be. Munkája során sokat foglalkozik fiatalokkal, a vallja, hogy a kamaszok ellenérzése a klasszikus zenével szemben igenis feloldható. A Klasszik Portré vendége Fazekas Gergely zenetörténész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense.

GREEN WEDDING

A Premium es Terra rovat témája a zöld esküvő, azaz green wedding. Egyre divatosabbak az újragondolt esküvői ruhák, illetve a környezettudatos megoldások, akár a helyszín, akár az esküvői menük tekintetében. Szerémi Nóra Madarász Zsuzsi esküvőszervezővel beszélget, a zöld vonal egyik hazai meghonosítójával. Megtudhatják, mitől lesz zöld egy esküvő, miért olyan népszerű az irányzat, és mivel ad többet a násznépnek egy hagyományos lakodalomnál.

Back To Top