KONCERT DUKAY BARNABÁS ZENESZERZŐ TISZTELETÉRE

 

DUKAY 70+1 címmel hallható A Budapest Sound Collective és a Szent Efrém Férfikar közös koncertje 2021. október 10. vasárnap 19:00-tól. Erről bezsélget szerdán a Reggeli Expressben Szerémi Nóra vendégével, Dubóczky Gergely karmesterrel.

 

A koncert tisztelgés Dukay Barnabás zeneszerzői és pedagógiai munkássága előtt. Az ilyesféle alkalmakkor sokszor szokásos szerzői est helyett azonban ezúttal a program Dukaynak kedves, gondolkodásmódjához közel álló szerzők műveiből áll össze. A meglehetősen színes programban persze Dukay művek is szerepelnek, és a sokféle stílus és mű mögött a koncert során kirajzolódik a zeneszerző Dukay Barnabás portréja.

Dubóczky Gergely a harmincas magyar karmester-generáció egyetlen tagja, aki Kocsis Zoltánnal, Fischer Ivánnal és Fischer Ádámmal is dolgozott. A hagyományos repertoár mellett elkötelezett híve a barokk és a kortárs zenének is, számos kortárs mű ősbemutatója és összművészeti előadás fűződik a nevéhez, emellett gyakori közreműködője különböző színházi produkcióknak és operaelőadásoknak is.

Közreműködők:
A Budapest Sound Collective 2014 óta működik projektzenekarként. Az együttes művészeti vezetője és karmestere Dubóczky Gergely, aki a kísérletező, új formákat kereső, avantgárd formációt saját ötleteinek megvalósítására hozta létre. Célkitűzése, hogy akár más művészeti ágakat is bevonva, újfajta megközelítésben mutassa be a kortárs és a klasszikus műveket.

A Szent Efrém Férfikart, Magyarország legnépszerűbb énekegyüttesét 2002-ben alapította a Liszt- és Érdemes Művész Díjas Bubnó Tamás. A Szent Efrém Férfikar kezdetben a bizánci rítusú kereszténység rendkívül változatos zenéjére specializálódott és ezzel a repertoárral ért el sikereket hazájában és külföldön egyaránt. A nyolctagú együttes rendszeresen koncertezik Magyarországon és világszerte. Tizenhárom lemezük jelent meg. Az együttes tagjai sokoldalú kamaraénekesek, akik átiratokat, átdolgozásokat és saját műveket is készítenek a Szent Efrém Férfikar számára. A Dukay 70+1 koncert alkalmából nőikarral kiegészülve lépnek színpadra.

Műsor: Nyitány

Kezdés: szerda 7:00

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top