FEHÉRLÓFIA, VILÁGSZÉPEK ÉS PADLÓBURKOLAT ÖTLETEK A NYITÁNYBAN

A Nyitányban vendégünk Pintér Tibor, színművész, rendező, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója, aki a Fehérlófia című darabról mesél. Kalmár Judit dokumentumfilm-rendező a magyar állami gondoskodásban élő gyerekek és fiatal felnőttek sorsáról készített filmről mesél. Nágl-Nagy Renáta, a Max Parketta munkatársa pedig abban segít nekünk, hogyan válasszuk ki a megfelelő padlóburkolatot.

FEHÉRLÓFIA A NEMZETI LOVAS SZÍNHÁZBAN

Május 21-én és 22-én látható a Nemzeti Lovas Színház legújabb bemutatója a Fehérlófia. A darab a magyar népmeséken alapul, cselekménye az avar, hun és magyar eredetmondák jelképtárából merítkezik. A Reggeli Expresszben a darab rendezőjével, Pintér Tibor színművész-rendezővel, a Nemzeti Lovas Színház igazgatójával beszélget a műsorvezető, Szerémi Nóra.

 

VILÁGSZÉPEK – ÁLLAMI GONDOSKODÁSBAN ÉLŐK SORSA  A FILMVÁSZNON

Érzékeny betekintést ad Kalmár Judit dokumentumfilm rendező (Lelkek Pásztora – Portréfilm Iványi Gáborról 2021, Silencio – Lisszabon hangjai, 2020) új filmje, a Világszépek (2022) a magyar állami gondoskodásban élő gyerekek és fiatal felnőttek sorsába. A film készítői a Világszép Alapítvánnyal kapcsolatban lévő fiatalok történeteit rögzítették. A Vetítő vendége Kalmár Judit rendező.

 

MILYEN A JÓ PADLÓBURKOLAT? – TIPPEK  A VÁSÁRLÁSHOZ

Az Architektúra rovatban abban segít nekünk Nágl-Nagy Renáta, a Max Parketta munkatársa, hogyan válasszuk ki megfelelő padlóburkolatot. Megbeszéljük, milyen helyiségbe milyen burkolat illik, hogyan őrizhetjük meg a padló minőségét, hogy évtizedekig szép maradjon, és vajon a fehér parkettáról eltávolítható-e a borfolt. A műsorvezető: Szerémi Nóra.

Back To Top