BAKÁTS FESZT, AZ ÉV ZENEKARA VERSENY ÉS HÁZI KENYÉRSÜTÉS A NYÁR UTOLSÓ NYITÁNYÁBAN

A nyár utolsó Nyitányában, szerdán először a Ferencvárosba, a Bakáts Fesztre invitáljuk hallgatóinkat. Majd a Budapesti Fesztiválzenekar menedzser-igazgatóját kérdezi Szerémi Nóra az Év zenekara versenyről, amelyen jó esélyei vannak a magyar együttesnek. A Nyitány harmadik részében pedig Szabi a Pék beszél az otthoni kenyérsütés titkairól.

 

BAKÁTS FESZT A FERENCVÁROSBAN

Idén is megrendezik Budapest egyik legnívósabb összművészeti szabadtéri fesztiválját, a Bakáts Feszt-et. Könnyűzenei koncertek, családi- és gyerekprogramok, helytörténeti séták, filmvetítések, kiállítás, színház, komolyzene, irodalom egyaránt szerepel a kínálatban. Szeptember 2-4. között a Bakáts téren, a Pinceszínházban és a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben számos érdekes program közül válogathatnak az érdeklődők, amelyekről a Ferencvárosi Művelődési Központ igazgatóhelyettesét, Morassi Lászlót kérdezi Szerémi Nóra.

SZAVAZZA MEG A BFZ-T AZ ÉV ZENEKARÁNAK!

Újabb nemzetközi elismerést kapott a Budapesti Fesztiválzenekar: a világ legrangosabb, komolyzenei felvételeket kitüntető Gramophone-díjának az év zenekara jelöltjei közé választották az együttest. A brit magazin 1977-ben alapított díjának viszonylag fiatal kategóriája az egyetlen, amelyben a közönség szavazza meg kedvencét: a BFZ mások mellett a Bécsi Filharmonikusokkal és a Bajor Állami Zenekarral versenyez az elismerésért. Szavazni a díj honlapján, legkésőbb szeptember 7-ig lehet. Az év zenekarát október 4-én nagyszabású díjátadón jelentik be Londonban. A versenyről Erdődy Orsolya, a Budapesti Fesztiválzenekar menedzser-igazgatója mesél.

HÁZI KENYÉR – SÜSSÜNK VAGY NE SÜSSÜNK?

Egyre több fórumon, csoportban biztatják a sütni szerető embereket arra, hogy bátran vágjanak bele otthon is a kenyérsütésbe. Az internet tele van jobbnál jobbnak tűnő kenyér recepttel. Van, amelyik házi kovásszal készül, de van csökkentett szénhidráttartalmú házi kenyér recept is. Azonban felmerül a kérdés, hogy valóban olyan finom a házilag készített kenyér? Megéri órákig dolgozni vele? Ezekre a kérdésekre is keresi a választ Szerémi Nóra, akinek vendége az Ízlés szerint rovatban Szabadfi Szabolcs, azaz Szabi a Pék.

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.08.31.

Back To Top