A KEZDET CÍMŰ DRÁMÁTÓL A PILISI PARKERDŐ MEGÚJULÓ KERÉKPÁRÚT PROJEKTJÉIG A KEDDI NYITÁNYBAN

 

Kedden reggel is várjuk Önöket a Nyitánnyal! A Reggeli Expresszben a Rózsavölgyi Szalonban látható Kezdet című drámáról kérdezzük Danis Lídia színésznőt, a darab egyik főszereplőjét. A Klasszik Portréban Molnár Anna énekművészt ismerhetik meg. A Premium es Terra rovatban pedig a Pilisi Parkerdő szóvivőjével, Mészáros Péterrel beszélget Szerémi Nóra a Parkerdő nagyszabású kerákpárút-felújításáról. Tartsanak velünk minden hétköznap reggel!

 

KEZDET… AMI UTÁN A DOLGOK TALÁN JOBBAK LESZNEK

Július 6-án látható legközelebb a Rózsavölgyi Szalonban David Eldridge Kezdet című drámája, amely Dicső Dániel rendezésében megmutat két, egymástól eltérő személyiséget, és megjeleníti a kettejük közötti magányt. Az egyedüllét elleni kétségbeesett közeledést. Csodálatosan meséli el a történet az emberi esendőségeket, félelmeket, gátlásokat, tabukat. A darab két szereplője, akiket Schmied Zoltán és Danis Lídia alakít, egyszerre túlontúl óvatosak, ugyanakkor arcátlanul és kíméletlenül, néhol bántón őszinték is egymáshoz. Pont ezzel a kettősséggel zavarják össze nem csak egymást, de önmagukat is. Az angol kortárs szerző fanyar és megható darabját pár éve mutatták be óriási sikerrel a londoni Royal National Theatre-ben. A szívvel és humorral írt darabról a Reggeli Expresszben Danis Lídia színésznő mesél.

 

MOLNÁR ANNA ÉNEKMŰVÉSZ A KLASSZIK PORTRÉ VENDÉGE

A Klasszik Portré vendége Molnár Anna énekművész, akiről egy művésztársa úgy fogalmazott, hogy egy sokoldalú, izgalmas hangszínű, kísérletező, határfeszegető alkotásokban is részt vállaló művész. Karrierjében kiemelt szerepe van a kortárs, a barokk zenének, a dal műfajának és az operának. Molnár Anna nagy rajongója a kortárs zenének, ahogy egyszer említette: “a kortárs zenét valóban nagyon jól akarom csinálni!” Diplomakoncertjét a Zeneakadémia nagytermében tartotta – elmondása szerint ebbe az élménybe azóta is beleborzong.

 

NAGYSZABÁSÚ ERDEI KERÉKPÁRÚT-FELÚJÍTÁSBA KEZD A PILISI PARKERDŐ

A Pilisi Parkerdő Zrt. az elmúlt években 350 kilométer erdei kerékpárutat jelölt ki a Budai- és a Visegrádi-hegységben, illetve a Pilisben. Ez a Pilis Bike hálózat, melyet évente több tízezren használnak, és útvonalai az ország leglátogatottabb erdei kerékpárútjai közé tartoznak. Június közepén a Pilis Bike közel tizenöt százalékát, 45 kilométert érintő felújítás kezdődik. A Pilisi Parkerdő és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ partnerségében megvalósuló, több mint egymilliárd forintos beruházás eredménye biztonságosabb, bringásbarát úthálózat lesz. A helyenként és szakaszosan teljes útzárral járó munkálatok várhatóan négy hónapig tartanak. A Pilisi Parkerdő szóvivőjével, Mészáros Péterrel beszélgetünk a Premium es Terra rovatban arról, hol tart a felújítás, és mikor vehetik igénybe a kerékpárosok a megújult szakaszokat.

Back To Top