NEW MILLENNIUM NEMZETKÖZI KAMARAZENEI FESZTIVÁL 2022

Ősbemutatók és nemzetközi együttműködések, kamarazene magas fokon

Negyedik alkalommal rendezik meg a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált Budapesten augusztus 25-30. között. A Miranda Liu hegedűművésznő által alapított programsorozat a kamarazenét és annak leghitelesebb bemutatását, valamint a tehetségek felkarolását helyezi középpontba az ismert kamarazenei repertoár mellett külön figyelmet fordítva a kortárs szerzőkre és a nemzetközi művésztalálkozásokra.

Ebben az évben először a New Millennium Nemzetközi Akadémia szakmai programja is csatlakozik a sorozathoz. A nyitókoncerten a V4 Vonósnégyes debütál a Magyar Zene Házában az együttes számára írt új, kortárs művek bemutatásával. A fesztivál további eseményeinek a Régi Zeneakadémia és a Festetics Palota ad otthont, többek között olyan művészekkel, mint Korcsolán Orsolya (hegedű), Sugár Gergely (kürt), vagy Josu de Solaun (zongora), illetve a visszatérő művészek közül Georgy Tchaidze (zongora) Bartosz Koziak (cselló), Haruka Nagao (brácsa), Győri Noémi (fuvola), Bábel Klára (hárfa) és a fesztiválalapító, Miranda Liu (hegedű). A részletes programról a oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Unikális nemzetközi együttműködésre kerül sor a fesztivál nyitóestjén pénteken este a Magyar Zene Házában, ahol a fesztiválalapító kezdeményezésére az elmúlt évben frissen megalakult V4 Vonósnégyes – Miranda Liu (HU/USA) 1. hegedű, Daniel Rumler (SK) II. hegedű, Tomaš Krejbich (CZ) brácsa és Bartosz Koziak (PL) cselló – ad koncertet. A kvartett Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország figyelemre méltó művészei és zeneszerzői közötti együttműködésre összpontosít, a múlt és a jelen zenéjét a régió és egész Európa neves fesztiváljain bemutatva. A kvartett célja, hogy kulturális gazdagodást hozzon létre a V4-országokban, és a V4-országok zenészeit és zeneszerzőit bemutassa.

A további napokon délutáni és esti koncertekre várják a közönséget. A műsorban megemlékeznek a zenetörténet aktuális évfordulóiról, valamint az ismert kamarazenei repertoár mellett ritkán hallott műveket tűznek műsorra.

 

Vendégünk: Miranda Liu hegedűművész, a Concerto Budapest koncertmestere, a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál és Akadémia alapítója és művészeti vezetője

;

INTERMEZZO  – Bálint Edinával
Adás: 2022.08.10.

Back To Top