NAPFÉNYES FESZTIVÁLTÓL A ZÖLD ÖSSZMŰVÉSZETI FESZTIVÁLIG A KEDDI NYITÁNYBAN

TESTI, LELKI EGÉSZSÉG A NAPFÉNYES FESZTIVÁLON

19 évvel ezelőtt indították útjára a Napfényes Fesztivál eseménysorozatot a testi egészség, a lelki egyensúly és a szellemi kiteljesedés jegyében. A fesztivál keretében neves előadókkal, testi és lelki egészséget megcélzó workshopokkal és természetgyógyászati konzultációkkal segítik az érdeklődőket az útkeresésben és a harmonikus élet megvalósításában. Az idei, június 12-ei eseményt a RaM Színházban tartják. A programokról és az előadókról Andics Árpád főszervezőt kérdezi Szerémi Nóra.

A NÉPZENE ŐRZŐJE: GÁRGYÁN ZOLTÁN TAMÁS

Gárgyán Zoltán Tamás az egyik legsokoldalúbb fiatal fúvós népzenész napjainkban. Akár a különféle pásztorfurulyákon, akár klarinéton, vagy tárogatón kelti életre a magyar népi dallamokat, az eredmény mindig ámulatba ejtő: a népzene irányába tanúsított, elmélyült és alázattal teli gondolatiság és kiforrott, csillogó hangszertechnika jellemzi játékát. Gárgyán Zoltán Tamással a népzene jelentőségéről, a hagyományőrzés szerepéről is beszélget Szerémi Nóra a Klasszik Portré rovatban.

ZÖME FESZT – NYÁRINDÍTÓ, ÚJ FESZTIVÁL BUDAPESTEN

A Premium es Terra rovat témája ezúttal egy nyárindító zöld fesztivál. A Duda Éva Társulat kezdeményezésére június 10-11-12-én a Jurányi Házban rendezik meg az első összművészeti és közösségi fesztivált, amelyben az előadóművészet és környezetvédelem kapcsolódásával létrejövő hazai színház, tánc, gyermek és ifjúsági programok kerülnek bemutatásra. Az egyedülálló zöld eseményen az előadások mellett szakmai beszélgetésekkel, divatbemutatókkal, filmvetítésekkel, slam poetryvel, performanszokkal és gyakorlati workshopokkal várják az érdeklődőket, így gazdagítva a budapesti fesztiválpalettát. A programról Duda Évát, a Duda Éva Harangozó Gyula-díjas magyar táncművész, koreográfus, rendezőt, a Duda Éva Társulat alapítóját, művészeti vezetőjét, a Fesztivál szervezőjét kérdezi Szerémi Nóra.

Back To Top