MESTER VIKTÓRIA A DEBRECENI ÜNNEPI JÁTÉKOKON IS ÉNEKEL!

 Magyar Állami Operaház csodás mezzoszopránját  idén nyáron is hallhatjuk szabadtéren.

Jövő szombaton a II. Debreceni Ünnepi Játékokon, egy nagyszabású Kodály-est keretein belül fog fellépni. A műsor címe: „Mondd meg nekem, mit dalolsz, megmondom, ki vagy – 140 éve Kodállyal”.

A Coopera ünnepi gálakoncerttel tiszteleg a magyar zene atyja, Kodály Zoltán előtt születésének 140. évfordulója alkalmából. A koncert műsora feleleveníti az egyik legnagyobb népdalgyűjtőnk, a magyar zenei oktatás alapjait és hagyományait lefektető zeneszerző életművének fontos állomásait és műveit. A programban részletek hangoznak el – többek között – a Háry János című operából és a Székelyfonó című ikonikus daljátékból olyan neves operaénekesek közreműködésével, mint Mester Viktória, Balczó Péter, Kendi Lajos és Pataki Bence, valamint a Coopera Musicum Laude Énekversenyének 2021-es győztesei.

Felcsendül majd a Buda visszafoglalásának 250. évfordulójára készült Budavári Te Deum is. Közreműködnek  a Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus, valamint a Lautitia Gyermekkar és a Debreceni Hajdú Táncegyüttes. A zenei szövetet Novák Péter rendező kreatív ötletei alapján életre hívott vizualitás és koreográfiák emelik összművészeti élménnyé. Vezényel:  Kollár Imre.

 

Vendégünk: Mester Viktória operaénekes

INTERMEZZO  – Bálint Edinával
Adás: 2022.08.01.

Back To Top