MEGLŐTTÜK A FÉNYES SELLŐT

Pénteken és szombaton a rendezik a XV. Klastrom Fesztivált a pilisszentkereszti Klastrom Kertben. Az első napon egy különleges színdarabot láthatunk a Pilisi Színház és Kulturális Egyesület előadásában.

 

A PISZKE társulata 10 éve alakult. Az ötlet Pap Katalin színművész fejéből pattant ki, hogy helyi és környékbeli lakosokkal, amatőr színjátszókkal mutassák be a Valahol Euròpában c. musicalt a fesztiválon. 24 gyerek és 12 felnőtt vállalt szerepet. A siker után a csapat együtt maradt, azóta rengeteget fejlődtek és játszottak.

Idén egy különleges francia komédiát hoznak, melynek írója Louis Feydeau, aki csak ezt az egy vígjátékot írta. A kéziratot Pozsgai Zsolt, Balázs Béla-díjas drámaíró találta meg. Legalábbis a legenda szerint. Ugyanis valójában ő írta álnéven! Fordulatos cselekményével, remek karaktereivel másfél órában elvarázsolja a nézőt egy abszurd világba, ahol a mese és a valóság pengeélen táncol.

Pozsgai Zsolttal nem először dolgozik együtt a társulat, hiszen korábban már A kölyök című musicaljét is bemutatták. Az aktuális darabot most is a társulat vezetője, Pap Katalin rendezi.

 

Vendégeink: Pap Katalin színművész, rendező és Pozsgai Zsolt író,rendező

INTERMEZZO  – Bálint Edinával
Adás: 2022.08.08.

Back To Top