MÉG HÁROM REMEK ELŐADÁS AUGUSZTUSBAN A ZSÁMBÉKI NYÁRI SZÍNHÁZ ŐSFÁS SZÍNPADÁN

A Legjobb alakítás díját nyerte el Ötvös András Gerlóczy Márton: A csemegepultos naplója c. regényéből készült előadásával a tatabányai MOST FESZT-en. A fiatal pesti író egy szép napon két dolgot határoz el: hogy egyedülálló lesz és hogy csemegepultos lesz. Hogy színt vigyen az életébe, beleveti magát Budapest és a Vásárcsarnok sűrűjébe. Egy darabig minden jól alakul

Az előadás vasárnap látható a zsámbéki Zichy-kastély kertjében.

 

Az idei zsámbéki nyári sorozat a #kedvesZsámbék! c. közkedvelt felolvasószínház két rendhagyó előadásával zárul. A sorozat negyedik éve fut töretlenül nagy sikerrel Seres Tamás rendezésében vendégül látva a színpadon az ország vezető színészeit és zenészeit, akik egy-egy estére felépített dramaturgia mentén mégis számos spontán pillanattal, személyes kiszólással és persze csodálatos szövegekkel, gondolatokkal és zenékkel ajándékozzák meg egymást és a közönséget.

Az idei előadások különlegessége, hogy a népköltészetet a kortárssal keveri Berecz István néptáncos és Vecsei H. Miklós színművész részvételével. „Irodalmi és népi kulturális fröccs. Csendes és vidám este a melegben. Szleng. De nem csak mai szleng, hanem a múlt század, esetleg századok szlengjei, aforizmái, sztorijai, legendái, szóhasználata és beszólásai. Sok-sok nevetés. De ehhez kellenek Önök is, hogy vegyék, vigyék a sztorikat, a legendákat, azért kicsit az álmaikat is.” (Seres Tamás, rendező)

A két előadás vendégei: Augusztus 21-én Kováts Adél és Vecsei H. Miklós színművészek, Berecz István táncos és Szabó Dániel cimbalomművész

Augusztus 28-án pedig Csákányi Eszter és Vecsei H. Miklós színművészek, Berecz István táncos és Szokolay Dongó Balázs fúvós.

 

Vendégünk:Seres Tamás rendező

INTERMEZZO  – Bálint Edinával
Adás: 2022.08.12.

Back To Top