MAJESTIC SOUNDS – ORGONAMUZSIKA A BALATONNÁL ÉS BUDAPESTEN!

Teleki Miklós Artisjus-díjas orgona- és zongoraművész 80-90 hangversenyt ad évente, rendszeresen fellép a budapesti Szent István Bazilikában, nyaranta a Balaton településeinek kulturális életét emeli művészcsapatával, ősztől a Kortárs Kincsek sorozatot jegyzi. Az elmúlt esztendőkben számtalan sikeres koncerteket adott Európa-szerte és az Egyesült Államokban.

A Bazilikában idén közel 30 alaklommal játszott, és a következő három csütörtökön is hallhatjuk ugyanezen a helyszínen.

Mindenközben az ő művészeti vezetése alatt működő  Majestic Sounds magas színvonalú, ugyanakkor „közönségbarát” orgonakoncerteket is szervez a Balaton melletti városok, Hévíz, Siófok és Balatonboglár  gyönyörű templomaiban.  Teleki Miklós 2014-ben indította el a  Majestic Sounds hangverseny-sorozatot. A kezdeményezés több művész együttműködéséből jött létre, akik szívügyüknek tekintik a minőségi zenét.  Ezeken az eseményeken is az orgonáé a főszerep, de más hangszerek és a „Vox Humana”, az emberi hang is színesítik a hangversenyek többségét.

Teleki Miklós a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemenen diplomázott, a Balatonhoz pedig régi kapcsolat fűzi, hiszen  több éven át a Siófoki Nemzetközi Orgona Mesterkurzus oktatójaként dolgozott, sőt 2011-től a siófoki evangélikus templom címzetes orgonaművésze. Számos kortárs magyar és külföldi zeneszerző orgonaművének ősbemutatója fűződik a nevéhez. 2006-ban Artisjus-díjat kapott.

Repertoárja igen széles skálán mozog: a barokk kortól napjainkig sok szerző műveit szerepelteti műsorain. Orgonakoncertjein a kora barokktól kezdve Bach, Brahms, Mendelssohn, Cesar Franck összes jelentősebb művét, Liszt Ferenc összes művét játsza.

Eddig nyolc lemezt jelentetett meg, ebben a hónapban pedig jön a kilencedik is,Jöjj, mondjunk hálaszót címmel. Ezt az anyagot a gyönyörű, román kori Türjei Prépostsági templom új  orgonáján rögzítette.

A Majestic Sounds sorozaton belül az ő játékét legtöbbször Hévízen hallhatjuk, augusztusban öt, szeptember-októberben pedig hét alkalommal. De siófokra is ellátogat, ahol alkalmanként Fülep Márk fuvolaművész és Mészáros Zsolt Máté orgonaművész lesz a partnere.

Vendégünk:Teleki Miklós orgona- és zongoraművész. a Majestic Sounds művészeti vezetője

INTERMEZZO  – Bálint Edinával
Adás: 2022.08.02.

Back To Top