LOVASTERÁPIÁS VERSENYT RENDEZNEK A HÉTVÉGÉN FÓTON

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat támogatásával péntektől vasárnapig  18. alkalommal rendezik  meg Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas- és Lovasterápiás Versenyt. 

Egyedülálló eseményről van szó, hiszen sportolók és fogyatékossággal élő gyermekek egymással párhuzamosan, sőt, egy versenyszám erejéig egymással fognak versenyezni. A verseny ideje alatt a helyszínen egészségügyi programokat is szerveznek.

A háromnapos rendezvényre 11 országból 99 nevezést adtak le kiváló hazai és külföldi sportolók.

A fogyatékkal élők lovasversenyén idén 28 versenyszámban indul összesen 145 gyerek. A gyerekek különböző kategóriákban mutatják meg, mit tudnak. Lesz versenyszáma például a tanulásban vagy értelmileg akadályozott gyerekeknek és a hiperaktív, látássérült, mozgássérült lovasoknak is.

A Mádl Ferenc Emlékversenyen a sérült gyermekek színdarabot adnak elő, melynek főszereplője a ló. Itt az egyik zsűritag Faragó András „Topi” lesz, aki nagy örömmel fogadta el felkérést. A színészről köztudott, hogy szenvedélyes lovas, az Állatorvosi Egyetemen végzett hippológus szakon, és itt a lovasterápiáról is tanult.

Idén is megtartjuk a Díjlovagló Parasport versenyszámot, amely egyben a mozgásukban akadályozott lovasok számára Országos Bajnokság is lesz. Ezt most is támogatja a Magyar Paralimpiai Bizottság.

Az Impresszió rovat vendége: Bozori Gabriella, a Fóti Lovasterápiás Központ vezetője

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.09.26.

Back To Top