Közeleg a Kihívás Napja

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Fidel-Mészáros Zsuzsanna, a Kihívás Napja projekt vezetője.

Ugorjuk meg együtt! – sportos versengés a jövő héten! Idén munkahelyi és tanintézményi kategóriákban lehet indulni a Kihívás Napján. Az emberek többsége szereti a kihívásokat, az erőfeszítést igénylő, komfortzónán kívüli tevékenységet és ha ez ráadásul játékos formában történik, akkor még inkább garantált a siker. Magyarországon 1991 óta rendezik meg a Kihívás Napját. Ugorjuk meg együtt! – ez a szlogenje a Magyar Szabadidősport Szövetség jövő szerdai eseményének, amelynek keretében két kategóriában, a munkahelyek és a tanintézmények mérik majd össze sportteljesítményüket.

Utóbbiak közül óvodák, általános- és középiskolák, illetve felsőoktatási intézmények nevezését még csütörtökig várják a szervezők. A benevezettek részletes programterveket készítenek, hogy milyen, legalább 15 perces pulzusnövelő mozgásokkal képviseltetik magukat a megmérettetésen, melyet a Kihívás Napján teljesítenek egy tetszőlegesen megválasztott helyszínen. Az első három, legtöbb sportaktivitást végző tanintézmény nagyértékű sportszerutalványt nyer.

Az Ugorjuk meg együtt! szellemében egy különleges ugrókötél kihíváshoz is lehet csatlakozni. A Kihívás Napján a munkahelyek is összemérik erejüket: ebben a kategóriában több mint 200 csapat nevezett. A munkavállalókból álló 3-8 fős csapatoknak jövő szerdáig minél több, legalább 30 perces pulzusnövelő testmozgást kell végezni alkalmanként és a teljesítményeket rögzíteni egy online edzésnaplóba. A Kihívás Napján kiderül, hogy melyik munkahelyi csapat volt a legaktívabb és kié lesz a Magyarország Legsportosabb Munkahelye cím és az ezzel járó serleg.

 

forrás: www.masport.hu 

 

 

Back To Top