KONCERT A VÁRKERT BAZÁRBAN, LJUBLJANA FESZTIVÁL PROGRAMJAI ÉS GYERMEKKÖNYV AJÁNLÓ A NYITÁNYBAN

A hétfői Nyitányban Áron András & The Black Circle Orchestra koncertjére invitálunk mindenkit. Műsorunkban Békéssy Lilivel beszélgetünk a Ljaubljana Fesztivál további programjairól, a Könyvjelző rovatban pedig Fejős Panni könyvesbloggerrel beszélgetünk arról, mit érdemes olvasnia a betűk világát már ismerő gyerekeknek a nyári szünetben.

 

ÁRON ANDRÁS & THE BLACK CIRCLE ORCHESTRA A VÁRKERT BAZÁRBAN

Áron András Artisjus- és kétszeres Fonogram-díjas előadó és dalszerző nagyzenekari projektje a ‘Black Circle Orchestra’, amit hosszú idő után 2020 nyarán hívott életre. A tőle megszokott country és blues hangzású dalait, most több hangszerrel kiegészítve, még színesebb hangzásvilággal adja elő olyan neves zenészekkel együtt, mint a Blahaluisiana zenekar billentyűse Pénzes Máté, a The Qualitons zenekar ritmus szekciója Hock Ernő és Boros Levente, továbbá a The Pontiac zenekar gitárosa Kiss Péter. Július 27-én az Öntőház udvar nagyszínpadán lépnek fel, ahol egy fergeteges hangulatú koncerttel várják a közönséget. A reggeli Expressz vendége Áron András.

 

A 70 ÉVES A LJUBLJANA FESZTIVÁL PROGRAMJAI

A Klasszik Rádió idén, a Ljubljana Fesztivál 70. évfordulóján exkluzív betekintést nyújt a kulturális fesztivál eseményeibe. 70 éve minden évben, Ljubljanában a fesztivál szervezői megtöltik a szlovén fővárost a hazai és nemzetközi kulturális élet képviselőinek színe-javával. Olyan nagynevű zenekarok léptek már fel a fesztivál színpadain, mint a Bécsi és az Izraeli Filharmonikus Zenekar, a szentpétervári Mariinsky Színház társulata, a Müncheni Filharmonikusok, a milánói La Scala zenekara, a Bolsoj Színház együttese, vagy a londoni Royal Philharmonic Orchestra. Az elmúlt napokban két koncertről is hallhattak helyszíni beszámolót, ezúttal a szeptemberig tartó fesztivál további eseményeiről beszélgetünk Békéssy Lilivel, a Klasszik Rádió zenei szerkesztőjével.

 

FEJŐS PANNI KÖNYVESBLOGGER GYERMEKKÖNYV AJÁNLATA – 2. RÉSZ

Múlt heti Könyvjelző rovatunkban már beszélgettünk Fejős Panni könyvesbloggerrel, a Könyvesmami oldal létrehozójával a nyári gyerekkönyvekről. Ezúttal a leglisebbek mellett most a már önállóan olvasni tudó gyerekeknek ajánlunk könyveket a szünidő hátralévő részére. Azok a kaland-játék-kockázat kedvelő gyerekek, akik szeretik a matekot, nagyon fognak örülni Bojti Anna Csend apó kertje című könyvének. Vadadi Adrienn Kicsimackó a Balatonon című könyve egyértelműen kötelező nyári kellék a kisgyerekes családokban. Tündérek a tajgán tökéletes választás, ha esetleg vonattal kelünk útra, hiszen Rádai Andrea varázslatos, kalandos útikönyve egy igazán vagány, elbűvölő tündérmese, ellenőrzött, pontos útikönyv az Év Illusztrátorának választott Baranyai András rajzaival. Szintén a Zseblámpás Könyvek-sorozat egyik új része Gévai Csilla A fecsegő kastély című kötete, melyben a szereplők egy biciklistábor lakói, így az elképesztően vicces regény szuper nyári olvasmány lehet két keréken utazva is Ha pedig időben utaznánk nagyon messze, akkor Majoros Nóra A néma táltos című könyve kihagyhatatlan – még nekünk, felnőtt olvasóknak is A Képtelen képrablás című különleges kötet az egész családnak adhat programot. A könyv alcíme – mesék a múzeumból – híven tükrözi a koncepciót is, hiszen a képzőművészet, színház, gyerekirodalom egy különleges kötetben szerepel együtt.

 

Back To Top