KLASSZIKUS KEDVENCEK A MÜPÁBAN

 

A Klasszik Rádió 92.1 immár hetedik alkalommal hozza el legnépszerűbb klasszikusait a Müpa hangversenytermének színpadára. Ezúttal Smetana, Dvořák, a Strauss-család, Lehár és más szerzők segítségével idézzük meg többek között a boldog békeidők, az Osztrák–Magyar Monarchia korának legszebb műveit. A szerelmek és szenvedélyek, valamint a gondtalanság könnyed, elegáns dallamait az Óbudai Danubia Zenekar előadásában élvezhetjük, Hámori Máté vezényletével, május elsején.

 

A Klasszik Rádió 92.1 és az Óbudai Danubia Zenekar már hagyományként minden év májusában megrendezi tavaszi koncertjét, amelyen a közönség a rádió zenei repertoárjának legnépszerűbb klasszikusait hallhatja. Követve a korábbi évek telt házas Klasszikus Kedvencek koncertjeinek koncepcióját – a 2017-es Italia Bella, az azt követő God Save The Queen! műsor és a 2019-es Spanyol Fiesta után – idén folytatódik a tematikus sorozat, méghozzá egy Best of Monarchia válogatással.

Az Óbudai Danubia Zenekar több mint huszonöt éves múltra tekint vissza. Az együttes missziójának tekinti, hogy a magas szintű zene minél több emberhez eljusson.

Hasonló küldetéssel indult a Klasszik Rádió 92.1 tizenhárom évvel ezelőtt. Az adó 2009 óta sugározza a különböző korok legkedveltebb klasszikus műveit, az operától a szimfóniáig, beleértve napjaink legnépszerűbb filmzenéit.

A Klasszikus Kedvencek koncert könnyed és minőségi szórakozást kínál a zenekedvelő közönségnek, a népszerű művekből álló műsornak köszönhetően pedig bárki garantáltan kedvet kap a klasszikus zenéhez. A koncertélményt minden évben énekes, hangszeres és táncos szólisták teszik izgalmassá és egyedivé, így ezúttal László Boldizsár fényes tenor hangjában, valamint az elsősorban minőségi kávéházi cigányzenét játszó ifj. Sárközy Lajos és zenekara virtuóz játékában gyönyörködhet a közönség.

Közreműködik:
László Boldizsár – tenor
ifj. Sárközy Lajos és zenekara
Óbudai Danubia Zenekar
Vezényel: Hámori Máté

Műsor:
Smetana: Moldva
Mozart: F-dúr divertimento, K. 138 – I. Allegro
Dvořák: E-dúr vonósszerenád, op. 22 – I. Moderato
ifj. J. Strauss: Anna-polka, op. 117
Lehár: A mosoly országa – Vágyom egy nő után
J. Strauss: Könnyű vér – gyorspolka, op. 319
Erkel: Hunyadi László – nyitány
Kodály: Háry János – Intermezzo
Bartók: Román népi táncok, Sz. 68, BB 76
Ott Rezső: Kivilágos virradatig – szimfonikus magyar nótacsokor

Jegyvásárlás: https://odz.jegy.hu/program/klasszikus-kedvencek-2022-132220/794082

 

Back To Top