KLASSZ A PART FESZTIVÁL ÉS RETROSPEKTÍV A NYITÁNYBAN

A Nyitányban a Reggeli Expresszben a VIII. Klassz a pARTon fesztivál nyitókoncertjéről É. Szabó Márta a fesztivál producere, a Cimbora Alapítvány elnöke beszél. A Múzsa rovat vendége Szirtes Tamás, a Madách Színház főigazgatója, aki a Madách Színház 2022/23-as évadról mesél. A Reggeli Tárlatban, Sikota Krisztinával, a Várkapitányság turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettesével hallhatnak beszélgetést a Balaton RETROspektív kiállításról.

8.ALKALOMMAL RENDEZIK MEG A KLASSZ A PARTON FESZTIVÁLT  

Hagyománnyá vált, hogy a Klassz a pARTon! fesztivál a Duna-parton, a Pesti Vigadóban kezdődik, majd a Balaton-parton és a Tatai-tó partján folytatódik. A nyolcadik alkalommal megrendezett nyári klasszikus zenei fesztivált a Párizsban élő kiváló mezzoszoprán, Csordás Klára, a fesztivál művészeti vezetője, Érdi Tamás zongoraművész és a Grazioso Kamarazenekar nyitja meg, a neves francia karmester Nicolas Krauze vezényletével.

A nyitókoncertről É. Szabó Mártával a fesztivál producere, a Cimbora Alapítvány elnökével beszélget Szerémi Nóra.

 

A MADÁCH SZÍNHÁZ 2022/23 – AS ÉVADA 

A 2022/23-as évadban új bemutatókat és rengeteg klasszikust láthatunk, mint a Macskák, Aranyoskám, József és a színes szélesvásznú álomkabát vagy a Mamma Mia.
A nyári szünet után szeptember 16-án az Aranyoskám bemutatójával nyit a Madách Színház, október 1-ig 19 alkalommal kerül színre a nagysikerű film Broadway-musical változata.
Október 7-én tér vissza A tizenötödik című történelmi musical.
Október 21-31-ig ismét a Mamma Mia! és az ABBA megunhatatlan zenéje tölti be a Nagyszínpadot. MÍg November 4-6-ig és január 17-20-ig a hamarosan 40 éves Macskák-előadásunk várja a közönséget.
November 11-én az évad első jubileumi előadása következik: 900. alkalommal csendülnek fel Az Operaház Fantomja jól ismert dallamai, az ünnepi estére ismét különleges előadással készülnek.
December 16-án Mary Poppins megérkezik a Cseresznyefa utcába, és az ünnepek alatt végig velünk is marad.
2023 januárjában újabb jubileumhoz érkezik a teátru : az egyik legnagyobb magyar költő, József Attila életéről készült musical 100. előadása lesz látható január 12-én.
Az évad első felét a József és a színes szélesvásznú álomkabát című Webber-musicallel zárják, január 26-tól február 5-ig lesz műsoron.
A részletekről Szirtes Tamás a Madách Színház főigazgatójával beszélget Szerémi Nóra.

A BALATON, AHOGY SZERETJÜK

A hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek balatoni nyarainak használati tárgyait, divatját és helyszíneit mutatja be érdekes ismertetőkkel együtt a Várkert Bazár legújabb kiállítása. A Déli panorámateraszon látható a Balaton RETROspektív kiállítás a 20. század második felének legnépszerűbb nyaralóhelyét idézi meg. A trianoni határok közé zárt nemzet a húszas évektől kezdve tengerként szerette és használta a tópartot. Ekkoriban született meg a Balatonnak az a bennünk élő portréja, amely mind a mai napig meghatározó gondolkodásunkban és nyári terveinkben. A kiállítás ezt idézi meg a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek balatoni tárgykultúrájának és helyszíneinek bemutatásával. A Balaton RETROspektív kiállításról Sikota Krisztina, a a Várkapitányság turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese beszél a Reggeli Expresszben.

Back To Top