KAFKA MŰVE, A KASTÉLY A VÍGSZÍNHÁZBAN LÁTHATÓ SZOMBATTÓL

Ebben az évadban a Vígszínház három játszóhelyén nyolc bemutatót tervez. Szombaton mutatják be Kafka A kastély című művét.

Kafka regényét Bodó Viktor állítja színpadra a tőle megszokott abszurd fantáziával és groteszk humorral. Az előadás 2020-as hamburgi rendezésének majdnem hűséges másolata. A kastély díszlete egy hatalmas, bonyolult állványzat, mely ugyanolyan átláthatatlan, mint maga a kafkai mű, egy „jó értelemben vett téboly”.

A történet szerint egy sötét, havas téli éjszakán K, a földmérő megérkezik a faluba, ami fölött Westwest gróf kastélya tornyosul. K-t földmérési munkákra rendelték oda, de bármennyire is igyekszik feljutni a kastélyba, nem sikerül kapcsolatba lépnie a megbízóival, csak a helyiekkel, akik viszont gyanakodva fogadják.

Az előadás szereplői közül többen akakítanak többes szerepet. Hegedűs D. Géza egyszemélyben játssza az Irodavezetőt, Erlangert és az Elöljáró figuráját. K szerepében ifj. Vidnyánszky Attila látható, de Méhes László, Radnay Csilla, Kovács Patrícia és Borbiczki Ferenc is feltűnik a színen.

 

Az Impresszió vendége: Hegedűs D. Géza, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész 

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.10.04.

Back To Top