93. ÜNNEPI KÖNYVHÉT 2022. JÚNIUS 9-12. KÖZÖTT

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén 93. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet. Az év egyik legfontosabb irodalmi rendezvénysorozata ebben az évben június 9-12. között nyitja meg kapuit a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén. 

Az MMA Kiadó és a Magyar Művészeti Akadémia a könyvhét alkalmából egy sajtótájékoztató keretében mutatta be új kiadványait. Az eseményen több művészeti és irodalmi ág szerelmesei találhatnak érdeklődésük megfelelő, megjelenésükben és tartalmukban is magas színvonalú könyveket.

 

A Nyitány Könyvjelző rovatában Márkus Béla Széchenyi-díjas irodalomtörténész, kritikus, egyetemi docenssel beszélgettünk, a Magyar Művészeti Akadémia gondozásában megjelent köteteiről: az egyik Márkus Béla tollából a Cseres Tibor Kossuth-díjas magyar író munkásságáról írt könyve, a másik pedig Szilágyi István: Agancsbozót című műve. Márkus Béla több kötet, antológia, egyetemi segédtankönyv szerkesztésében vett részt, az utóbbiak közül kiemelendő a Kányádi Sándorról, illetve éppen Szilágyi Istvánról írott tanulmányok válogatása. A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:

Back To Top