JÖVŐRE JÖN A BUDAPEST BALLET GRAND PRIX!

A Magyar Táncművészeti Egyetem  a magyar professzionális táncművészképzés vezető szereplője. A hazai balett- és táncművészet népszerűsítése céljából egy új, kimagasló művészi színvonalú balettversenyt hív életre. Ez lesz  a Budapest Ballet Grand Prix-t, amelyet 2023. november 20-24. között rendez meg első alkalommal.

Az eseményt bemutató sajtótájékoztatóra már a múlt hónap végén, azaz pont egy esztendővel a Gála előtt sor került.

A BBGP célja, hogy Közép-Európa és a kontinens ismert és elismert balettversenye legyen öt esztendőn belül. A komoly mércét figyelembe véve az esemény szervezőbizottsága mindent elkövet, hogy már a nyitórendezvény megfeleljen a legmagasabb szintű elvárásoknak.

A verseny megrendezése megmérettetést és kitekintést jelent a nemzetközi táncéletbe a fiatal táncosok számára, a legkiemelkedőbbeknek ösztöndíjat, illetve pályakezdési lehetőséget teremt, valamint a magyar kultúra, a magyar táncművészet és táncoktatás értékeit, eredményeit tudja közvetíteni a nagyvilág felé.

A verseny selejtezőinek a Magyar Táncművészeti Egyetem ifj. Nagy Zoltán színházterme, a folytatásnak a Nemzeti Táncszínház, végül a gálának a Művészetek Palotája  ad otthont.

A verseny célja a kiemelkedő tehetségű táncosok felfedezése, támogatása és karrierépítésének segítése versenydíjakkal, ösztöndíjakkal, valamint nemzetközi szerződésajánlatokkal.

 

Az Intermezzo vendége: Nagy Tamás, a Budapest Ballet Grand Prix versenyigazgatója (a Magyar Táncművészeti Egyetem Művészeti Tanácsának Elnöke, Docens )

INTERMEZZO – Bálint Edinával

Adás: 2022.12.15.

Back To Top