JÖVŐ MÁJUSBAN RENDEZIK A NEMZETKÖZI SZÍNHÁZANTROPOLÓGIAI ISKOLA 17.MŰHELYÉT

 

Még jövő keddig lehet jelentkezni az igazán érdekes programra, amely tulajdonképpen egy kéthetes kurzus. A résztvevők az első hetet Pécsváradon töltik, ahol nemzetközileg elismert mesterek – színészek, táncosok,  zeneszerzők, esztéták, dizájnerek – tartanak műhelyfoglalkozásokat. Az aktuális téma: Pre-expresszivitás, kompozíció és montázs.

Az International School of Theatre Anthropology/New Generation (ISTA/NG) kurzusain a résztvevők betekintést nyerhetnek a különböző hagyományokhoz tartozó színészek/táncosok mesterségbeli tudásába. A művészek által tartott gyakorlati foglalkozások, és a  műhelymunka  lehetővé teszi a jelentkezők számára, hogy megtapasztalják  azokat az elveket, stratégiákat, amelyek egy előadás végső megszerkesztéséhez hozzájárulnak .

Majd a megszerzett tudást lehetőségük lesz alkalmazni is.  Ugyanis a második hetet már Budapesten tölti a csapat. A kurzus végére összeáll majd az Anasztaszisz/Feltámadás című előadás, amit az iskola alapítója, Eugenio Barba rendez.

A már 86 éves olasz mester íróként  és színházi rendezőként is világhírű. Már régóta  Dániában él és alkot.

A Feltámadást természetesen színpadra is viszik az eseménysorozat zárásaként: a Nemzeti Színház nagyszínpadán, a Színházi Olimpia keretében mutatják  be.

 

Az Impresszió rovat vendége:  Rideg Zsófia, az ISTA (Nemzetközi Színházantropológiai Iskola) magyarországi szervezője 

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.12.06.

Back To Top