Világraszóló Bajnokaink – 177 mesés győzelem

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Szentirmai-Zöld Máté, a Millenáris projektigazgatója. Egyedi, magyar olimpiatörténeti kiállítás nyílt a Millenárison.

A megújuló, idén 20 éves Millenárison Világraszóló Bajnokaink – 177 mesés győzelem címmel magyar olimpiatörténeti kiállítással várja látogatóit október 10-ig. Az Üvegcsarnokban rendezett tárlat több mint 300 ikonikus tárgyat mutat be, köztük 71 aranyéremet, zászlókat, diplomákat, a győzelmekhez kapcsolódó személyes tárgyakat, sporteszközöket, amelyek egyszerre egy térben soha nem voltak még láthatók. A több generációt egyszerre megszólító kiállítás – a szervezők szándéka szerint – a sport szeretetére, a közösség összetartó erejére és a nemzeti identitástudat fontosságára irányítja a látogatók figyelmét.

A kiállítást kísérő Millenáris Bajnokok Parkja programorozat keretében lesz lehetőség sportágat választani, kulturális élmények közt barangolni és természetesen sportolni is. A szervezők célkitűzései között szerepel az edukáció és a sportszerű versengés népszerűsítése. A vállalkozó szellemű látogatókat szellemi és fizikai kihívások és interaktív elemek várják a „Bajnok Akadémián”. A „Bajnokok Fala” kültéri installáció a tokiói olimpiát követően, augusztus elejétől lesz látható a Millenáris főbejáratánál. Hogyan szerepelt hazánk a különféle olimpiai versenyeken? Kik voltak azok az érmet nyert sportoló hőseink, akikre az egész ország büszke a mai napig is?

Eddigi érmeseink teljes névsorával és elért eredményeivel ismerkedhetnek meg a látogatók. A „Magyar edzők a nagyvilágban” hiánypótló kiállítás a külföldön sikereket elért magyar mestereket mutatja be, és izgalmas, vagy épp meglepő történeteket mesél az itthon edzőként kevésbé ismert magyar legendákról. A tárlat ingyenesen megtekinthető 2021 nyarán, a Széllkapu Park Függőkertjében. A kiállítást kísérő Millenáris Bajnokok Parkja ingyenes programsorozat keretében augusztus 23-ig a Magyarock Lounge olimpiai találkozópont várja a rajongókat, ahol szakemberek, egykori és jelenlegi sportolók részvételével zajló különleges és izgalmas beszélgetéssorozatokban, elemzésekben, találkozásokban lehet része az érdeklődőknek.

Az itt induló Filmklub legendás, sport tematikájú filmekkel és meglepetés vendégekkel vár kicsiket és nagyokat egyaránt. Az idén először szerepel az olimpiai sportok közt a falmászás, ezért a szervezők 8 méteres mászófallal várják azokat, akik szívesen kipróbálnák az új olimpiai sportágat. Július 23. és augusztus 8. között a Millenárisra látogatók hozzájárulhatnak egy rekordkísérlet sikeréhez is, ugyanis a „Tekerj velünk Tokióba!” program célja, hogy a parkban kerékpáron ez idő alatt letekert kilométerek elérjenek Tokióig.

Back To Top