ÚJ SÉTA INDULT KÖRNYEZETTUDATOS FŐVÁROSIAKNAK

 

Újbuda pezsgő kulturális főutcáját fedezhetjük fel a Bolygóbarát Budapest túrán – a programról Péczely-Kozák Zsuzsanna sétamenedzsert kérdezi Bálint Edina az Impresszió rovatban.

 

A nagyközönség már regisztrálhat arra az új vezetett sétára, amely Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő városnegyedét feltérképezve mutatja be a fenntartható fejlődés aspektusait és annak sokrétűségét. A programot az idén 10 éves Sétaműhely csapata állította össze.

Érzékenyít, edukál, miközben kellemes kikapcsolódást nyújt – ezt tudja a Bolygóbarát Budapest fenntarthatósági séta, amely Újbuda pezsgő kulturális főutcáját, a Bartók Béla utat és környékét veszi célba.

Az infotainment program nem csupán a környezetvédelemről szól: miközben a mindennapokba jól beilleszthető „zöld” tippeket kínál, a fenntartható fejlődés számos területét, így többek között az esélyegyenlőséget, a fenntartható közösségeket, a tudatos fogyasztást is körül járja. Szó szerint.

A Bolygóbarát Budapest túra kicsiknek és nagyoknak is egyaránt mutat valami újat, hiszen szórakoztató, de informatív kulisszatitkokba vezeti be a résztvevőket. Játékosan tanít a csomagolásmentes és kiváló minőségű hozzávalók kiválasztására, de megmutatja a divatvilágban érzékelhető apróbb változásokat is. A fenntarthatóság jegyében megismerkedhetünk magyar divat- és formatervezők alkotásaival, amik egyszerre praktikusak, dekoratívak és időtállók.

A csapat az elsők között kezdett város sétákat szervezni Budapesten és nagy szerepe volt az akkor még ismeretlen műfaj elterjedésében. Ma már több mint 50 különböző városi sétát, szabadtéri készségfejlesztő tréninget, iskolai tananyagkiegészítő programot kínálnak.

 

Műsor: Intermezzo

Kezdés: szerda 16:00

Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top