ÚJ GYERMEKPROGRAM INDUL A BUDAI FONÓBAN A MAGYAR NÉPTÁNC MEGISMERTETÉSÉRE

 

A Fonó Budai Zeneházban új program indul, hogy minél több gyermek ismerkedhessen meg a magyar néptánccal! A részletekről Dr. Paksi Piroskát, a Culture43 programigazgatóját kérdezi a hétfői Impresszióban Bálint Edina.

A Sport43 kezdeményezés több mint egy éve sikeresen működik. Szellemisége közösségekről, a mozgás öröméről, az egymás iránti odafigyelésről és gyermekeink testi, lelki és szellemi egészségéről szól. Ebből az akcióból nőtte ki magát a Culture43, melynek köszönhetően még egy lehetősége nyílik az iskolás gyermekeknek, hogy belekóstolhassanak valami újba. Egészen pontosan valami régibe: a magyar néptáncba.

A kezdeményezés elindulását követően hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a 43 sorozat kinövi a sport kereteit és az élet más területein is létjogosultságot szerez magának. Ennek a folyamatnak részeként a kultúra a következő állomás. Szeretnék megmutatni a fiataloknak, hogy a kultúra színes, izgalmas is lehet, céljuk, hogy személyes élményeken keresztül a gyerekek személyiségébe beépüljön a népi kultúra ismerete és szeretete.

A szervezők a https://culture43.hu címen várják az osztályok regisztrációját. A díjmentes turnusok a múlt héten elindultak, helyszínük a Fonó Budai Zeneház. A foglalkozásokon egyszerre 5 osztály, avagy 125 gyermek vehet részt. Egy népzenészekből álló zenekar és két néptáncos tanár biztosítja a játszva tanulást.

Műsor: Intermezzo
Adás: 2022.01.24.
Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top