TÖRTÉNELEMHAMISÍTÁS KÉT RÉSZBEN, AVAGY AZ ERDÉLYI GYALOG GALOPP

 

Nap, árnyék, boszorkány – a kortárs drámát a Gózon Gyula Kamaraszínház és a Veres 1 Színház koprodukciójában mutatják be. A darabot ráadásul a Veres 1 Színház igazgatója, Venyige Sándor jegyzi. Már a felütés is figyelemfelkeltő: Történelemhamisítás két részben, avagy Az erdélyi Gyalog galopp. Az Intermezzo vendége Venyige Sándor, a Veres1 Színház igazgatója, a darab szerzője.

 

A Móricz Zsigmond Erdély trilógiájának második és harmadik részéből írt színmű fordulatos, humorral gazdagon átszőtt, több szinten működő hatalmi és szerelmi játszma. A politika és a szerelmi háromszög egymásba fonódása, az intrikák, megcsalások, és megcsalatások, féltékenység és behódolás, mind-mind keresztül-kasul hálózzák be ezt a modern feldolgozást, mely sokszor hangosan és ironikusan kérdez rá nemzeti önazonosság-tudatunkra, miközben egy szerelmi háromszög keretezi a történet folyását.

A darabot 1998-ban az év három legjobb magyar kortárs drámája közé választották. A főszerepeket Kálid Artúr, Nagyváradi Erzsébet, Fekete Linda és Krajnik-Balogh Gábor alakítják, a premier február 17-én lesz Veresegyházon. Rendező: Janik László.

Műsor: Intermezzo
Adás: 2022.01.24.
Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top