Speciális jóga fogyatékos gyerekeknek, felnőtteknek

Másfél év képekben 1

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Mayer Nikoletta, speciális jóga oktató.

Speciális jóga Csepelen Mayer Nikoletta, a Yoga for the Special Child metodika magyarországi bevezetésének kitalálója és megvalósítója. 6 éve dolgozik fogyatékos emberekkel a sport területén.

 

Ez a metodika egy innovatív, könnyen követhető program a fogyatékos gyermekek és felnőttek természetes fejlődésének szolgálatában. A módszer már több mint 45 éve segíti a fogyatékos emberek fejlesztését egészen születéstől kezdve. Magyarországon ez a módszertan 2019 márciusában került bevezetésre a Csepel-Szigeti Fogyatékosok Sportegyesületének – mint közhasznú befogadó szervezet – segítségével. A Yoga for the Special Child® metodika többszintű, jóga technikájú program, melynek célja, hogy segítse a fogyatékos gyermekeket és felnőtteket a természetes fejlődésük útján. A jóga órák tematikája türelemmel, kedvesen, a fogyatékos gyermekek és felnőttek testbeszédét olvasva, egyénre szabottan épül fel, a jóga speciális légzésgyakorlatainak és relaxációs technikáinak alkalmazásával, melyek által javul a koncentrációs képesség.

Testhelyzetek gyakorlásával, mely többek között a finom motorikus és koordinációs képességek elsajátításában nyújt segítséget valamint a mantra éneklés alkalmazásával, mely a ráhangolódás és a figyelem megtartásának egyik kiváló eszköze. A gyakorlásokba a facebook és az instagramm oldalon található képek adnak igazán betekintést.

forrás:  https://specialyoga.hu/

Back To Top