Az Intermezzoban Szentpéteri Csilla zongoraművész

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Szentpéteri Csilla zongoraművész.

 

Szentpéteri Csilla hazánk egyik legelismertebb, legnépszerűbb zongoraművésze, műsora kuriózum itthon és külföldön egyaránt. Mesterien randevúztatja a klasszikus melódiákat a modern műfajokkal, a jazz, a latin, a rock és a világzene közérthető, könnyen befogadható stílusában. 2011-ben az osztrák sajtó a Crossover Királynője címet adományozta neki nagysikerű bécsi koncertje után.

Csilla azonban nem csak előadóművész, hanem zeneszerző, hangszerelő és zenei rendező is egy személyben. Az átiratok általa születnek, műveit maga írja. Ki gondolná egy zongoraművészről, hogy úgy ismeri és kezeli a számítógép bonyolult zenei programjait, mint más nő a sminktáskáját.

 

Most is nagy munkában van, új, saját stúdiójában dolgozik aktuális anyagain. Amiről a mai Intermezzoban szó lesz: új hangszerek, pályázatok, készülő videoklipek, valamint egy lemez, ami remélhetőleg április végéig elkészül! Mindeközben a koncertfelkérések is érkeznek, bízzunk benne, hogy Csilla is mielőbb újra színpadra állhat!

Mindig is közel állt hozzá a filmzene világa. Van, hogy létező mozikhoz komponál új zenét, vagy éppen némafilmek ihletik meg. Sőt, még Al Pacino is színre lép néhány mondat erejéig!

 forrás: www.szentpetericsilla.com 

Back To Top