Az Intermezzoban Hajzer Nikolett, az Operaház Gyermekkarának vezetője

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Hajzer Nikolett, a Magyar Állami Operaház Gyermekkarának vezetője, a téma: felvételt hirdet a Magyar Állami Operaház Gyermekkara.

A Magyar Állami Operaház Gyermekkara 1970 óta működik jelenlegi formájában, alapítója Botka Valéria és Csányi László. Hazánk első rangú zenei csapatába azóta is óriási kitüntetés bekerülni. Évente több százan jelentkeznek, hogy ott lehessenek a legjobbak között.

Az Operaház Gyermekkara jelenleg több mint 150 tagot számlál. A kórus rendszeres szereplője az Operaház, illetve az Erkel Színház műsorra tűzött operáinak, olykor hanglemez felvételeken közreműködnek, külön felkérés esetén számtalan jótékonysági koncerten vagy egyéb rendezvényen is fellépnek, ahol nemcsak az operai repertoárból, hanem a kórusirodalom bármely stílusából tanult darabokat szólaltatnak meg.

A Gyermekkórus tagjai nemcsak az operák gyermekkarra írt szólamait éneklik, hanem számos gyermekszóló-szerepet is alakítanak az egyes produkciókban. Az éneklés fizikai és lelki előnyei mellett gyermekkorban megismerhetik a színház különleges világát. Nem ritkán világsztárokkal énekelhetnek együtt a színpadon, ami hatalmas élmény lesz a számukra. 

2016 augusztusától a Gyermekkar vezetője Hajzer Nikolett, aki hosszú éveken át maga is tagja volt a Gyermekkarnak, majd korrepetitorként segítette a Gyermekkar munkáját. Jelentkezési határidő: március 5.

 

forrás: https://www.opera.hu/hu/tarsulat/gyermekkar

Back To Top