Az Intermezzoban Farkas Gábor zongoraművész

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Farkas Gábor Liszt, és Junior Prima-díjas  zongoraművész.

 

Farkas Gábor amikor csak tud, koncertezik, s ez a tavasz sem kivétel ez alól, még akkor sem, ha a fellépések online zajlanak majd. Az elmúlt években a legnagyobb magyar koncerttermek mellett játszott Bécsben, Madridban, Berlinben, Rómában, Párizsban, Londonban, Calgaryban, Tokióban, Szöulban, Pekingben, Weimarban valamint Bayreuthban is. A zene egészen kicsi kora óta kitölti az életét, hiszen már öt évesen elkezdett muzsikálni. Már első albuma, „An Evening with Liszt” is számos díjat nyert, többek között a „2009 legjobb Liszt felvétele” elismerést is kiérdemelte.

Farkas Gábor jövő szerdán és csütörtökön a Zeneakadémia Nagytermében játszik. A szerdai est címe nagyon egyszerűen: A zongora. Schubert, Liszt és ifj. Johann Strauss művei is felcsendülnek. Másnap a Nemzeti Filharmonikusokkal lép fel, Csajkovszkij b-moll zongoraversenyét és Beethoven A-dúr szimfóniáját is meghallgathatjuk előadásukban. Ekkor Nánási Henrik személyében korunk egyik kiemelkedő karmestere áll majd a zenekar élén, aki a berlini Komische Oper zeneigazgatójaként kétszer szerezte meg együttesének az „Év operaháza” elismerést. A sztárkarmester debütáló koncertje lesz ez az NFZ élén Magyarországon.

Március végén szintén a Zeneakadémia lesz a helyszín, ahol a Magyar Rádió Szimfonikus zenekarával közösen Mozart csodálatos darabjait keltik életre. A márciusba pedig még újabb szólólemezének felvétele is belefér!

 

forrás: www.lfze.hu   borítókép: Raffay Zsófia

 

Back To Top