Az Intermezzoban Erdődy Orsolya és a Budapesti Fesztiválzenekar

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Erdődy Orsolya, a Budapesti Fesztiválzenekar menedzser-igazgatója, a téma reggeltől estig zene a Müpa virtuális hangversenytermében: Liszt és Berlioz művei a Müpa és a BFZ különleges maratonján.

Két zeneszerző-géniusz, tizenegy koncert, felemelő zenei élmények egész nap, online! A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa tizennegyedik közös zenei maratonján, szombaton ezúttal Liszt és Berlioz művei csendülnek fel. Az ingyenes programban a szólózongora-koncertektől a gyerekeknek szánt matinéhangversenyen át a kórusművekig és szimfonikus költeményekig sokféle alkotást élvezhet majd a közönség – ezúttal ki-ki az otthona kényelméből.

A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa 2008 óta évente megrendezi az egy, esetenként két jelentős zeneszerző munkásságának legjavát bemutató maratonjait, melyeket minden alkalommal óriási érdeklődés övez a komolyzene-kedvelő közönség részéről.

 A programban  most Liszt két zongoraversenye és Prométheusz című szimfonikus költeménye mellett többek között Berlioz Fantasztikus szimfóniája is megszólal, de Liszt-kórusmű és a komponista néhány darabjának jazzfeldolgozása is hallható lesz a nap folyamán.  

Közreműködik többek között a Budapesti Fesztiválzenekar, az Óbudai Danubia Zenekar, a Győri Filharmonikus Zenekar, a Pannon Filharmonikusok, a Szent Efrém Férfikar, a Budapest Fesztiválzenekar, Báll Dávid zongoraművész, Palojtay János és Balogh Ádám, a MÁV Szimfonikus Zenekar, az Erdőzsongás, Bogányi Gergely zongoraművész és a Jazzical Trio.

Back To Top