Az Intermezzo vendége Gryllus Dániel

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Gryllus Dániel, a Kaláka együttes alapító tagja, a fókuszban a Kaláka együttes különleges házikoncertje.

Vasárnap rendhagyó Valentin-napi ajándékkal örvendezteti meg rajongóit a Kaláka. Nagy Családi Kaláka – a Kárpátoktól a Csendes-óceánig a szeretet jegyében címmel 18 órától házi muzsikálásra jönnek össze a zenekar tagjai, melyet élőben az együttes FB oldalán is követhetnek az érdeklődők.


A szokottnál hosszabb cím némi magyarázatra szorul.  “Családi” koncert, hiszen minden korosztályt érinthet, felnőtteknek szóló komoly és vidám versek mellett ismert gyermekdalok is szerepelnek majd a programban. “Nagy”, mert a zenészek mindenkire gondoltak, akik a nagy magyar családhoz tartoznak határon innen és túl – az esemény ötletadója, a zenekar régi barátja, Novák Márta is Kanadából hívta fel néhány hete a Gryllus-testvéreket.

 

Remélik, sokan ott ülnek majd a képernyők előtt a külhoni magyarok közül is. Az alcím pedig egy tervezett dokumentumfilm munkacímével egyezik meg –  “A Kárpátoktól a csendes-óceánig” a Kaláka első 50 évéről, a folytatásról, a magyarság kulturális életben betöltött szerepéről szól.

 

S mivel február 14-e Szent Bálint, a szerelmesek védőszentjének napja, nem maradhatnak el a szerelmes-dalok sem, ezért áll a cím végén: “a szeretet jegyében”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Back To Top